RECEPTY

Koláčiky s tvarohom

Koláčiky s tvarohom

Kysnuté koláče s tvarohovou plnkou a kompótom z jabĺk.

recept,fotorecept,jablká,škorica mletá,tvaroh jemný mäkký,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra½čajovej lyžičky
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový60gramov
cukor práškový120gramov
cukor vanilkový20gramov
droždie čerstvé30gramov
jablká600gramov
korenie klinčeky celé3kusy
maslo150gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
soľ1štipka
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie2kusy
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
voda100mililitrov
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 30 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 500 gramov  maslo 150 gramov  cukor práškový 120 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 štipka  citrónová kôra ½ čajovej lyžičky  rum tmavý 2 polievkové lyžice

V teplom mlieku, z časti uvedeného množstva, necháme z droždia a cukru vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, pridáme rozpustené vychladené maslo, cukor, žĺtky, vajíčko, štipku soli, citrónovú kôru, rum a kvások. Dobre vymiesime cesto.

2. 

Cesto necháme 30 minút na teplom mieste vykysnúť.

3. Jablkový kompót

jablká 600 gramov  voda 100 mililitrov  cukor kryštálový 60 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  korenie klinčeky celé 3 kusy

Jablká očistíme, odstránime jaderníky a pokrájame na osminy. Vložíme ich do hrnca, pridáme vodu, cukor, škoricu a klinčeky. Varíme za občasného miešania 15 minút. Šťavu z kompótu zlejeme a jablká necháme vychladnúť. Na koláč môžeme použiť aj sterilizovaný jablkový kompót.

4. Tvarohová plnka

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  cukor vanilkový 20 gramov

Tvaroh vymiešame s vajíčkom a vanilkovým cukrom.

5. Koláčiky

Z kysnutého cesta urobíme 16 kusov guľôčok a poukladáme ich v dostatočných odstupoch od seba na plechy vystlané papierom na pečenie. Necháme 10 minút podkysnúť.

6. 

Miskou guľôčky roztlačíme na okrúhle placky.

7. 

Do stredu koláčikov naložíme tvarohovú plnku a lyžicou ju roztlačíme, nie až po okraj.

8. 

vaječný bielok 2 kusy

Na plnku poukladáme kompótované jablká a okraje koláčov potrieme rozšľahaným bielkom. Bielky nám zostali z vajíčok, z ktorých sme žĺtky použili do cesta.

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 - 200°C 15 - 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies