svetvomne.sk

Grófkin koláč

    

Obľúbený jablkový koláč.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor práškový180gramov
hrozienka-
jablká1kilogram
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo200gramov
mlieko plnotučné 3,5%2polievkové lyžice
múka polohrubá500gramov
orechy vlašské-
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

múka polohrubá 500 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  maslo 200 gramov  cukor práškový 180 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 2 polievkové lyžice

Z múky, kypriaceho prášku, mäkkého masla, cukru, vaječných žĺtkov a mlieka vypracujeme cesto a necháme ho v chlade stuhnúť.

2. 

Cesto vyberieme z chladničky a jednu tretinu z neho odkrojíme a uložíme späť do chladničky.

3. 

Zvyšné cesto rozvaľkáme na plechu, jemne ho roztlačíme a trochu vytlačíme okraje.

4. 

jablká 1 kilogram

Jablká očistíme a postrúhame nahrubo. Jemne ich vyžmýkame a rozložíme na cesto.

5. 

cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  škorica mletá 2 čajové lyžičky  hrozienka  orechy vlašské

Jablká posypeme cukrom a škoricou. Môžeme pridať aj hrozienka a nasekané orechy.

6. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh...

7. 

... a natrieme ho na jablká.

8. 

Na sneh nahrubo nastrúhame cesto z chladničky.

9. 

Koláč upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme asi 30 minút pri cca 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť