RECEPTY

Jablkové rezy z kysnutého cesta

Jablkové rezy z kysnutého cesta

Recept na jednoduchý jablkový koláčik z kysnutého cesta s mandľovými lupienkami.

recept,fotorecept,jablká,droždie čerstvé,múka hladká,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor práškový80gramov
droždie čerstvé20gramov
jablká600gramov
mandle lupienky60gramov
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 20 gramov

V teplom mlieku s trochou cukru necháme z droždia vzísť kvások.

2. 

múka hladká 500 gramov  cukor práškový 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  soľ

Z múky, cukru, kvásku, vajíčka, roztopeného masla, škorice a štipky soli vymiesime cesto ktoré necháme v teple vykysnúť.

3. 

jablká 600 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Jablká ošúpeme, vykrojíme jaderníky a pokrájame na kocky. Zasypeme ich v miske cukrom a škoricou. Premiešame.

4. 

mandle lupienky 60 gramov

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto navrstvíme pripravené jablká, posypeme mandľovými lupienkami a koláč upečieme pri teplote 180°C asi 35 -40 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies