svetvomne.sk

Jablkové rezy z kysnutého cesta

    

Recept na jednoduchý jablkový koláčik z kysnutého cesta s mandľovými lupienkami.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový80gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor práškový80gramov
droždie čerstvé20gramov
jablká600gramov
mandle lupienky60gramov
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 20 gramov

V teplom mlieku s trochou cukru necháme z droždia vzísť kvások.

2. 

múka hladká 500 gramov  cukor práškový 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  soľ

Z múky, cukru, kvásku, vajíčka, roztopeného masla, škorice a štipky soli vymiesime cesto ktoré necháme v teple vykysnúť.

3. 

jablká 600 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Jablká ošúpeme, vykrojíme jaderníky a pokrájame na kocky. Zasypeme ich v miske cukrom a škoricou. Premiešame.

4. 

mandle lupienky 60 gramov

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto navrstvíme pripravené jablká, posypeme mandľovými lupienkami a koláč upečieme pri teplote 180°C asi 35 -40 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť