svetvomne.sk

Jablkové rezy z kysnutého cesta

Recept na jednoduchý jablkový koláčik z kysnutého cesta s mandľovými lupienkami.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový80gramov
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Cukor práškový80gramov
Droždie čerstvé20gramov
Jablká600gramov
Mandle lupienky60gramov
Maslo80gramov
Mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
Múka hladká500gramov
Soľ
Vajce slepačie1kus
Škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 20 g

V teplom mlieku s trochou cukru necháme z droždia vzísť kvások.

2. 

múka hladká 500 g  cukor práškový 80 g  vajce slepačie 1 ks  maslo 80 g  škorica mletá 1 ČL  soľ

Z múky, cukru, kvásku, vajíčka, roztopeného masla, škorice a štipky soli vymiesime cesto ktoré necháme v teple vykysnúť.

3. 

jablká 600 g  cukor kryštálový 80 g  škorica mletá 1 ČL

Jablká ošúpeme, vykrojíme jaderníky a pokrájame na kocky. Zasypeme ich v miske cukrom a škoricou. Premiešame.

4. 

mandle lupienky 60 g

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto navrstvíme pripravené jablká, posypeme mandľovými lupienkami a koláč upečieme pri teplote 180°C asi 35 -40 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť