svetvomne.sk

Jahodový zákusok s mascarpone

    

Lahodný koláč z krehkého cesta, plnený plnkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
cukor kryštálový250gramov
jahody150gramov
mascarpone250gramov
maslo100gramov
mlieko plnotučné 3,5%750gramov
múka hladká350gramov
soľ-
vajce slepačie5kusov
vanilkový struk1kus

1. Príprava krehkého cesta

múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 50 gramov  soľ  maslo 100 gramov

Z múky, zmäknutého masla, vajec, cukru a štipky soli vypracujeme krehké cesto. Necháme odpočinúť na chladnom mieste cca 15 minút.

Príprava krehkého cesta

2. Príprava plnky

vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 200 gramov

V mise vymiešame vajcia a cukor do peny.

Príprava plnky

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 750 gramov  vanilkový struk 1 kus

V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilku z vanilkového struku.

4. 

múka hladká 100 gramov

Do teplého mlieka vmiešame vajcia s cukrom. Nakoniec cez sitko vsypeme múku. Uvaríme hustú kašu.

5. 

mascarpone 250 gramov

Do kaše vmiešame mascarpone.

6. 

Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto. Na korpus vylejeme mascarpone plnku.

7. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

8. 

jahody 150 gramov

Zákusok necháme vychladnúť a ozdobíme ho plátkami čerstvých jahôd.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť