Jahodový zákusok s mascarpone
Lahodný koláč z krehkého cesta, plnený plnkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.
recept,fotorecept,mascarpone,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
jahody | 150 | gramov | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 750 | gramov | |
múka hladká | 350 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 5 | kusov | |
vanilkový struk | 1 | kus |
Recept
1. Príprava krehkého cesta
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 50 gramov • soľ • maslo 100 gramov
Z múky, zmäknutého masla, vajec, cukru a štipky soli vypracujeme krehké cesto. Necháme odpočinúť na chladnom mieste cca 15 minút.
2. Príprava plnky
vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 200 gramov
V mise vymiešame vajcia a cukor do peny.
3.
mlieko plnotučné 3,5% 750 gramov • vanilkový struk 1 kus
V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilku z vanilkového struku.
4.
múka hladká 100 gramov
Do teplého mlieka vmiešame vajcia s cukrom. Nakoniec cez sitko vsypeme múku. Uvaríme hustú kašu.
6.
Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto. Na korpus vylejeme mascarpone plnku.
7.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!