svetvomne.sk

Jahodové cupcakes s mascarpone krémom

    

Lahodné cupcakes z vanilkového cesta, zdobené krémom z mascarpone a kúskami čerstvých jahôd.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

maslo 115 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  vajce slepačie 3 kusy  vanilkový struk 1 kus

Maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme vajcia a vanilku z vanilkového struku.

2. 

múka hladká 100 gramov  múka polohrubá 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov  soľ  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

V menšej miske zmiešame múky, pridáme štipku soli a prášok do pečiva. Múku vsypeme do maslovej zmesi, pridáme mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.

3. 

Pomocou elektrického šľahača vyšľaháme hladké cesto.

4. Cesto naplníme do košíčkov

Cesto naplníme do košíčkov na muffiny, pečieme cca 20 minút na 180 °C.

Cesto naplníme do košíčkov

5. Príprava krému

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  mascarpone 100 gramov  stužovač šľahačky 5 gramov  cukor práškový 20 gramov

Počas pečenia koláčikov si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom do tuha. Pridáme mascarpone. Spolu premiešame.

Príprava krému

6. 

jahody 150 gramov

Jahody očistíme, ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme do krému

7. Zdobenie

jahody 100 gramov

Krém naplníme do zdobiaceho cukrárenského vrecka, jednotlivé cupcakes ozdobíme krémom a posypeme kúskami jahôd.

Zdobenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť