Jahodové cupcakes s mascarpone krémom
Lahodné cupcakes z vanilkového cesta, zdobené krémom z mascarpone a kúskami čerstvých jahôd.
recept,fotorecept,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody,jahody,Mafiny
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
cukor práškový | 20 | gramov | |
jahody | 250 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mascarpone | 100 | gramov | |
maslo | 115 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 70 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 | mililitrov | |
soľ | - | ||
stužovač šľahačky | 5 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
vanilkový struk | 1 | kus |
Recept
1.
maslo 115 gramov • cukor kryštálový 120 gramov • vajce slepačie 3 kusy • vanilkový struk 1 kus
Maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme vajcia a vanilku z vanilkového struku.
2.
múka hladká 100 gramov • múka polohrubá 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov • soľ • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
V menšej miske zmiešame múky, pridáme štipku soli a prášok do pečiva. Múku vsypeme do maslovej zmesi, pridáme mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.
3.
Pomocou elektrického šľahača vyšľaháme hladké cesto.
4. Cesto naplníme do košíčkov
Cesto naplníme do košíčkov na muffiny, pečieme cca 20 minút na 180 °C.
5. Príprava krému
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • mascarpone 100 gramov • stužovač šľahačky 5 gramov • cukor práškový 20 gramov
Počas pečenia koláčikov si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom do tuha. Pridáme mascarpone. Spolu premiešame.
7. Zdobenie
jahody 100 gramov
Krém naplníme do zdobiaceho cukrárenského vrecka, jednotlivé cupcakes ozdobíme krémom a posypeme kúskami jahôd.
Dobrú chuť!