Jahodové cupcakes s mascarpone krémom

Lahodné cupcakes z vanilkového cesta, zdobené krémom z mascarpone a kúskami čerstvých jahôd.
recept,fotorecept,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody,jahody,Mafiny
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 483 | gramov kcal | |
cukor práškový | 20 78 | gramov kcal | |
jahody | 250 108 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
mascarpone | 100 387 | gramov kcal | |
maslo | 115 845 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 70 34 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
stužovač šľahačky | 5 18 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
vanilkový struk | 1 ?? | kus kcal |
Recept
1.
maslo 115 gramov • cukor kryštálový 120 gramov • vajce slepačie 3 kusy • vanilkový struk 1 kus
Maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme vajcia a vanilku z vanilkového struku.

2.
múka hladká 100 gramov • múka polohrubá 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov • soľ • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
V menšej miske zmiešame múky, pridáme štipku soli a prášok do pečiva. Múku vsypeme do maslovej zmesi, pridáme mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.

3.
Pomocou elektrického šľahača vyšľaháme hladké cesto.

4. Cesto naplníme do košíčkov
Cesto naplníme do košíčkov na muffiny, pečieme cca 20 minút na 180 °C.

5. Príprava krému
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • mascarpone 100 gramov • stužovač šľahačky 5 gramov • cukor práškový 20 gramov
Počas pečenia koláčikov si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom do tuha. Pridáme mascarpone. Spolu premiešame.


7. Zdobenie
jahody 100 gramov
Krém naplníme do zdobiaceho cukrárenského vrecka, jednotlivé cupcakes ozdobíme krémom a posypeme kúskami jahôd.

Dobrú chuť!