RECEPTY

Karamelovo orechová kocka

Karamelovo orechová kocka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Skvelý recept na zákusok s orechovo karamelovým krémom, potiahnutý marcipánovou hmotou.

recept,fotorecept,cukor kryštálový,cukor kryštálový,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,maslo,maslo,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

200

804

gramov

kcal

cukor práškový

100

388

gramov

kcal

cukor práškový

7

272

polievkových lyžíc

kcal

cukor vanilkový

2

145

kusy

kcal

kypriaci prášok do pečiva

2

8

čajové lyžičky

kcal

maslo

350

2569

gramov

kcal

mlieko sladené zahustené (kondenzované)

1

??

kus

kcal

mlieko sušené

100

??

gramov

kcal

múka hladká

180

625

gramov

kcal

olej slnečnicový

2

270

polievkové lyžice

kcal

orechy vlašské mleté

5

506

polievkových lyžíc

kcal

orechy vlašské mleté

170

1146

gramov

kcal

rum tmavý

0

??

kcal

tuk stužený - margarín

100

864

gramov

kcal

vajce slepačie

10

880

kusov

kcal

voda

100

221

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Orechový korpus

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov  múka hladká 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  orechy vlašské mleté 5 polievkových lyžíc

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny, postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme...

2. Vanilkový korpus

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov  múka hladká 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Podľa postupu v predchádzajúcom kroku upečieme aj vanilkový korpus, len vynecháme orechy.

Podľa postupu v predchádzajúcom kroku upečieme...

3. Karamelová plnka

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 1 kus  maslo 300 gramov

Sladené kondenzované mlieko varíme neotvorené v plechovke asi dve hodiny. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí skaramelizované mlieko vyšľaháme so zmäknutým maslom.

Sladené kondenzované mlieko varíme neotvorené...

4. Orechová plnka

orechy vlašské mleté 170 gramov  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 7 polievkových lyžíc  maslo 50 gramov  rum tmavý

Mleté orechy, vanilkový, práškový cukor, maslo a trošku rumu zmiešame dohromady.

Mleté orechy, vanilkový, práškový cukor,...

5. Plnenie

Spodnú časť zákusku tvorí orechový korpus, naň navrstvíme a zarovnáme orechovú masu, na ktorú potom rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Asi štvrtinu krému si odložíme na potretie vanilkového korpusu a dozdobenie. Prikryjeme vrchným vanilkovým korpusom, ktorý natenko potrieme odloženým krémom, aby sa naň prilepila marcipánová hmota.

Spodnú časť zákusku tvorí orechový korpus,...

6. Marcipánová hmota

tuk stužený - margarín 100 gramov  mlieko sušené 100 gramov  cukor práškový 100 gramov

Stužený tuk, sušené mlieko, cukor a mandľovú esenciu spolu zmiesime. Na pocukrovanom sáčku rozvaľkáme na takú veľkosť, aby pokryla celý povrch zákusku.

Stužený tuk, sušené mlieko, cukor a mandľovú...

7. Dozdobenie

Pomocou valčeka ju opatrne prenesieme na zákusok a kraje zrežeme. Po stuhnutí hotový zákusok krájame na kocky. Každú kocku dozdobíme zvyšným krémom.

Pomocou valčeka ju opatrne prenesieme na zákusok...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť