svetvomne.sk

Karamelovo orechová kocka

    

Skvelý recept na zákusok s orechovo karamelovým krémom, potiahnutý marcipánovou hmotou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Orechový korpus

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov  múka hladká 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  orechy vlašské mleté 5 polievkových lyžíc

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny, postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

Orechový korpus

2. Vanilkový korpus

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov  múka hladká 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Podľa postupu v predchádzajúcom kroku upečieme aj vanilkový korpus, len vynecháme orechy.

Vanilkový korpus

3. Karamelová plnka

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 1 kus  maslo 300 gramov

Sladené kondenzované mlieko varíme neotvorené v plechovke asi dve hodiny. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí skaramelizované mlieko vyšľaháme so zmäknutým maslom.

Karamelová plnka

4. Orechová plnka

orechy vlašské mleté 170 gramov  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 7 polievkových lyžíc  maslo 50 gramov  rum tmavý

Mleté orechy, vanilkový, práškový cukor, maslo a trošku rumu zmiešame dohromady.

Orechová plnka

5. Plnenie

Spodnú časť zákusku tvorí orechový korpus, naň navrstvíme a zarovnáme orechovú masu, na ktorú potom rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Asi štvrtinu krému si odložíme na potretie vanilkového korpusu a dozdobenie. Prikryjeme vrchným vanilkovým korpusom, ktorý natenko potrieme odloženým krémom, aby sa naň prilepila marcipánová hmota.

Plnenie

6. Marcipánová hmota

tuk stužený - margarín 100 gramov  mlieko sušené 100 gramov  cukor práškový 100 gramov

Stužený tuk, sušené mlieko, cukor a mandľovú esenciu spolu zmiesime. Na pocukrovanom sáčku rozvaľkáme na takú veľkosť, aby pokryla celý povrch zákusku.

Marcipánová hmota

7. Dozdobenie

Pomocou valčeka ju opatrne prenesieme na zákusok a kraje zrežeme. Po stuhnutí hotový zákusok krájame na kocky. Každú kocku dozdobíme zvyšným krémom.

Dozdobenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť