Čokoládovo orechové rezy

Výborný a jednoduchý zákusok s orechmi, naplnený čokoládovým krémom.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,lekvár višňový,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 9 543 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor práškový | 5 194 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | balíček kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
lekvár višňový | 0 ?? | kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 6 313 | polievkových lyžíc kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
orechy vlašské mleté | 140 944 | gramov kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 30 107 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 8 704 | kusov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 4 301 | polievkové lyžice kcal |
Recept
1. Príprava piškótového cesta
vajce slepačie 8 kusov • cukor kryštálový 9 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 1 balíček • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • orechy vlašské mleté 140 gramov • múka hladká 6 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Potom primiešame olej, mleté orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne upečieme na (menšom cca 20x25cm) vymastenom a pomúčenom plechu (180-200 °C, asi 10 min.) dva pláty.


3. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • puding vanilkový - prášok 30 gramov
Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť. Do oddeleného mlieka pridáme Zlatý klas, premiešame a prilejeme k vriacemu mlieku. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

4.
maslo 200 gramov • cukor práškový 5 polievkových lyžíc • kakao - prášok 2 polievkové lyžice • čokoláda na varenie 55% 4 polievkové lyžice
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne k nemu pridávame uvarený puding, kakao a zmäknutú čokoládu a vyšľaháme hladký krém.

5. Plnenie, zdobenie
Krém natrieme na spodný plát potretý lekvárom, prikryjeme druhým plátom. Trochu krému použijeme aj na vrch zákusku, na vyrovnanie.

6.
Zachladený zákusok polejeme čokoládovou polevou. Môžeme dozdobiť bielou čokoládovou polevou. Krájame zohriatym nožom, aby čokoláda nepopraskala.

Dobrú chuť!