svetvomne.sk

Čokoládovo orechové rezy

    

Výborný a jednoduchý zákusok s orechmi, naplnený čokoládovým krémom.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový9polievkových lyžíc
cukor práškový5polievkových lyžíc
cukor vanilkový1balíček
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
lekvár višňový-
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká6polievkových lyžíc
olej slnečnicový2polievkové lyžice
orechy vlašské mleté140gramov
poleva cukrárska čokoládová-
puding vanilkový - prášok30gramov
vajce slepačie8kusov
čokoláda na varenie 55%4polievkové lyžice

1. Príprava piškótového cesta

vajce slepačie 8 kusov  cukor kryštálový 9 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 balíček  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  orechy vlašské mleté 140 gramov  múka hladká 6 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Potom primiešame olej, mleté orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a postupne upečieme na (menšom cca 20x25cm) vymastenom a pomúčenom plechu (180-200 °C, asi 10 min.) dva pláty.

Príprava piškótového cesta

2. 

lekvár višňový

Upečené pláty vyklopíme a jeden potrieme lekvárom, necháme vychladnúť.

3. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  puding vanilkový - prášok 30 gramov

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť. Do oddeleného mlieka pridáme Zlatý klas, premiešame a prilejeme k vriacemu mlieku. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Príprava krému

4. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 5 polievkových lyžíc  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  čokoláda na varenie 55% 4 polievkové lyžice

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne k nemu pridávame uvarený puding, kakao a zmäknutú čokoládu a vyšľaháme hladký krém.

5. Plnenie, zdobenie

Krém natrieme na spodný plát potretý lekvárom, prikryjeme druhým plátom. Trochu krému použijeme aj na vrch zákusku, na vyrovnanie.

Plnenie, zdobenie

6. 

poleva cukrárska čokoládová

Zachladený zákusok polejeme čokoládovou polevou. Môžeme dozdobiť bielou čokoládovou polevou. Krájame zohriatym nožom, aby čokoláda nepopraskala.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť