svetvomne.sk

Kokosové rezy

Jednoduchý pečený zákusok s fantastickým krémom.

 

Počet porcií: 35

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor práškový420gramov
Cukor vanilkový1kus
Kakao - prášok6polievkových lyžíc
Kokos strúhaný140gramov
Maslo300gramov
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Mlieko polotučné 1,5%1.5polivkovej lyžice
Múka hrubá8polievkových lyžíc
Vaječný bielok8kusov
Vaječný žĺtok3kusy
Voda8polievkových lyžíc
Škrob kukuričný3polievkové lyžice

1. Príprava cesta

vaječný bielok 8 ks  cukor práškový 320 g  voda 8 PL  kokos strúhaný 140 g  múka hrubá 8 PL

Bielky vyšľaháme s postupným pridávaním cukru do tuha. Do snehu pridáme vodu, kokosovú múčku, múku.

Príprava cesta

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 - 15 min.

3. 

Cesto vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom, aby sa neprilepilo.

4. Príprava krému

škrob kukuričný 2 PL  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  vaječný žĺtok 3 ks  cukor vanilkový 1 ks  kakao - prášok 3 PL  maslo 200 g

Dve lyžice Zlatého klasu (maizeny) zmiešame s mliekom, žĺtkami, vanilkovým cukrom a pomaly uvaríme na kašičku. Potom vymiešame maslo s práškovým cukrom a kakaom do penista a zmiešame s vychladnutou kašičkou, ktorú pridávame pomaly, aby sa krém nezrazil.

Príprava krému

5. 

Krém rovnomerne rozotrieme na povrch vychladenej piškóty.

6. Príprava polevy

maslo 100 g  mlieko polotučné 1,5% 1.5 PL  cukor práškový 100 g  škrob kukuričný 1 PL  kakao - prášok 3 PL

Do hrnca pridáme mlieko, maslo, preosiaty práškový cukor, kakao, Zlatý klas (maizenu) a na miernom ohni povaríme do zhustnutia. Polevu necháme chvíľu chladnúť a následne rozotrieme na koláč.

Príprava polevy

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť