svetvomne.sk

Kokosové rezy

    

Jednoduchý pečený zákusok s fantastickým krémom.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor práškový420gramov
cukor vanilkový1kus
kakao - prášok6polievkových lyžíc
kokos strúhaný140gramov
maslo300gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
mlieko polotučné 1,5%1.5polievkovej lyžice
múka hrubá8polievkových lyžíc
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok3kusy
voda8polievkových lyžíc
škrob kukuričný3polievkové lyžice

1. Príprava cesta

vaječný bielok 8 kusov  cukor práškový 320 gramov  voda 8 polievkových lyžíc  kokos strúhaný 140 gramov  múka hrubá 8 polievkových lyžíc

Bielky vyšľaháme s postupným pridávaním cukru do tuha. Do snehu pridáme vodu, kokosovú múčku, múku.

Príprava cesta

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 - 15 min.

3. 

Cesto vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom, aby sa neprilepilo.

4. Príprava krému

škrob kukuričný 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  vaječný žĺtok 3 kusy  cukor vanilkový 1 kus  kakao - prášok 3 polievkové lyžice  maslo 200 gramov

Dve lyžice Zlatého klasu (maizeny) zmiešame s mliekom, žĺtkami, vanilkovým cukrom a pomaly uvaríme na kašičku. Potom vymiešame maslo s práškovým cukrom a kakaom do penista a zmiešame s vychladnutou kašičkou, ktorú pridávame pomaly, aby sa krém nezrazil.

Príprava krému

5. 

Krém rovnomerne rozotrieme na povrch vychladenej piškóty.

6. Príprava polevy

maslo 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 1.5 polievkovej lyžice  cukor práškový 100 gramov  škrob kukuričný 1 polievková lyžica  kakao - prášok 3 polievkové lyžice

Do hrnca pridáme mlieko, maslo, preosiaty práškový cukor, kakao, Zlatý klas (maizenu) a na miernom ohni povaríme do zhustnutia. Polevu necháme chvíľu chladnúť a následne rozotrieme na koláč.

Príprava polevy

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť