Kávovo karamelové rezy
Výborný orieškový zákusok plnený kávovo-karamelovým krémom.
recept,fotorecept,cukor práškový,orechy lieskové mleté,káva čierna instantná,maslo,čokoláda na varenie 55%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor práškový | 300 | gramov | |
cukor vanilkový | 1 | balíček | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
káva čierna instantná | 1.5 | čajovej lyžičky | |
lekvár podľa vlastného výberu | - | ||
maslo | 370 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
orechy lieskové mleté | 100 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
tuk stužený - margarín | 1 | polievková lyžica | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 300 | mililitrov | |
čokoláda na varenie 55% | 130 | gramov |
Recept
1. Príprava cesta
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 300 gramov • voda 100 mililitrov
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridávame postupne vlažnú vodu a šľaháme do peny.
2.
múka polohrubá 200 gramov • orechy lieskové mleté 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka • vaječný bielok 4 kusy
Vmiešame múku, orechy, kypriaci prášok a z bielkov ušľahaný sneh.
3.
Plech vymastíme a posypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme do zlatista asi 20 min. Po upečení vyklopíme z plechu, necháme vychladnúť a pozdĺžne prekrojíme.
5. Príprava krému
káva čierna instantná 1.5 čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov • cukor kryštálový 150 gramov
Uvaríme si 2 dl čiernej kávy. V hrnci na miernom ohni upálime cukor na karamel.
6.
Do vzniknutého karamelu vlejeme kávu. Varíme pokiaľ sa nám karamel znova nerozpustí.
7.
puding vanilkový - prášok 40 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov
V miske si rozmiešame zlatý klas a mlieko. Vlejeme to do kávového karamelu a uvaríme ako klasický puding. Necháme vychladnúť.
8.
maslo 370 gramov • cukor vanilkový 1 balíček
Zmäknuté maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom a podľa chuti ešte dosladíme vanilkovým cukrom.
9.
Na na plát potretý lekvárom nanesieme krém a časť si odložíme na dozdobenie. Krém zarovnáme a prikryjeme druhým plátom.
10. Príprava polevy
čokoláda na varenie 55% 130 gramov • tuk stužený - margarín 1 polievková lyžica
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s trochou stuženého tuku.
11.
Roztopenú čokoládu rovnomerne rozlejeme na zákusok a necháme stuhnúť.
12.
Zákusok nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a posypeme instantnou kávou.
Dobrú chuť!