Kávovo karamelové rezy

Výborný orieškový zákusok plnený kávovo-karamelovým krémom.
recept,fotorecept,cukor práškový,orechy lieskové mleté,káva čierna instantná,maslo,čokoláda na varenie 55%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
cukor práškový | 300 1164 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | balíček kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ ?? | balíčka kcal | |
káva čierna instantná | 1.5 ?? | čajovej lyžičky kcal | |
lekvár podľa vlastného výberu | 0 ?? | kcal | |
maslo | 370 2716 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
orechy lieskové mleté | 100 ?? | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 ?? | gramov kcal | |
tuk stužený - margarín | 1 130 | polievková lyžica kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 300 663 | mililitrov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 130 ?? | gramov kcal |
Recept
1. Príprava cesta
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 300 gramov • voda 100 mililitrov
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridávame postupne vlažnú vodu a šľaháme do peny.

2.
múka polohrubá 200 gramov • orechy lieskové mleté 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka • vaječný bielok 4 kusy
Vmiešame múku, orechy, kypriaci prášok a z bielkov ušľahaný sneh.

3.
Plech vymastíme a posypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme do zlatista asi 20 min. Po upečení vyklopíme z plechu, necháme vychladnúť a pozdĺžne prekrojíme.


5. Príprava krému
káva čierna instantná 1.5 čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov • cukor kryštálový 150 gramov
Uvaríme si 2 dl čiernej kávy. V hrnci na miernom ohni upálime cukor na karamel.

6.
Do vzniknutého karamelu vlejeme kávu. Varíme pokiaľ sa nám karamel znova nerozpustí.

7.
puding vanilkový - prášok 40 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov
V miske si rozmiešame zlatý klas a mlieko. Vlejeme to do kávového karamelu a uvaríme ako klasický puding. Necháme vychladnúť.

8.
maslo 370 gramov • cukor vanilkový 1 balíček
Zmäknuté maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom a podľa chuti ešte dosladíme vanilkovým cukrom.

9.
Na na plát potretý lekvárom nanesieme krém a časť si odložíme na dozdobenie. Krém zarovnáme a prikryjeme druhým plátom.

10. Príprava polevy
čokoláda na varenie 55% 130 gramov • tuk stužený - margarín 1 polievková lyžica
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s trochou stuženého tuku.

11.
Roztopenú čokoládu rovnomerne rozlejeme na zákusok a necháme stuhnúť.

12.
Zákusok nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a posypeme instantnou kávou.

Dobrú chuť!