Venčeky
Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.
recept,fotorecept,maslo,maslo,múka polohrubá,múka hladká,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 2 | polievkové lyžice | |
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
maslo | 225 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
múka hladká | 70 | gramov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1. Odpaľované cesto na venčeky
voda 300 mililitrov • maslo 100 gramov • soľ
V hrnci uvaríme vodu so stuženým tukom a štipkou soli.
2.
múka polohrubá 200 gramov
Do hrnca pridáme postupne múku a miešame kým sa cesto nespojí v jednu hrudu.
4.
Cesto vytlačíme zdobičkou na plech, pokrytý papierom na pečenie, do tvaru krúžku.
5.
Pečieme v predohriatej rúre pri 200°C približne 26 minút.
6. Krém na venčeky
mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • múka hladká 70 gramov
V hrnci uvaríme mlieko, cukor a vaječné žĺtko. Po zovretí pridáme postupne múku a intenzívne miešame kým nevznikne hladký hustý krém.
8.
Upečené venčeky horizontálne prekrojíme a naplníme krémom. Servírovať môžeme pocukrované.
Dobrú chuť!