svetvomne.sk

Venčeky

Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Brandy2polievkové lyžice
Cukor kryštálový100gramov
Cukor vanilkový8gramov
Maslo225gramov
Mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
Múka hladká70gramov
Múka polohrubá200gramov
Soľ
Vajce slepačie5kusov
Vaječný žĺtok1kus
Voda300mililitrov

1. Odpaľované cesto na venčeky

voda 300 ml  maslo 100 g  soľ

V hrnci uvaríme vodu so stuženým tukom a štipkou soli.

Odpaľované cesto na venčeky

2. 

múka polohrubá 200 g

Do hrnca pridáme postupne múku a miešame kým sa cesto nespojí v jednu hrudu.

3. 

vajce slepačie 5 ks

Hmotu necháme vychladnúť a následne postupne primiešame vajíčka.

4. 

Cesto vytlačíme zdobičkou na plech, pokrytý papierom na pečenie, do tvaru krúžku.

5. 

Pečieme v predohriatej rúre pri 200°C približne 26 minút.

6. Krém na venčeky

mlieko polotučné 1,5% 350 ml  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 8 g  vaječný žĺtok 1 ks  múka hladká 70 g

V hrnci uvaríme mlieko, cukor a vaječné žĺtko. Po zovretí pridáme postupne múku a intenzívne miešame kým nevznikne hladký hustý krém.

Krém na venčeky

7. 

maslo 125 g  brandy 2 PL

Zmäknuté maslo s brandy vyšľaháme krátko metličkou a následne primiešame do vychladnutého krému.

8. 

Upečené venčeky horizontálne prekrojíme a naplníme krémom. Servírovať môžeme pocukrované.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť