Venčeky
Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.
recept,fotorecept,maslo,maslo,múka polohrubá,múka hladká,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 2 70 | polievkové lyžice kcal | |
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 8 29 | gramov kcal | |
maslo | 225 1652 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 169 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 70 243 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 5 440 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal |
Recept
1. Odpaľované cesto na venčeky
voda 300 mililitrov • maslo 100 gramov • soľ
V hrnci uvaríme vodu so stuženým tukom a štipkou soli.

2.
múka polohrubá 200 gramov
Do hrnca pridáme postupne múku a miešame kým sa cesto nespojí v jednu hrudu.


4.
Cesto vytlačíme zdobičkou na plech, pokrytý papierom na pečenie, do tvaru krúžku.

5.
Pečieme v predohriatej rúre pri 200°C približne 26 minút.

6. Krém na venčeky
mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • múka hladká 70 gramov
V hrnci uvaríme mlieko, cukor a vaječné žĺtko. Po zovretí pridáme postupne múku a intenzívne miešame kým nevznikne hladký hustý krém.

8.
Upečené venčeky horizontálne prekrojíme a naplníme krémom. Servírovať môžeme pocukrované.

Dobrú chuť!