svetvomne.sk

Venčeky

    

Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
brandy2polievkové lyžice
cukor kryštálový100gramov
cukor vanilkový8gramov
maslo225gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka hladká70gramov
múka polohrubá200gramov
soľ-
vajce slepačie5kusov
vaječný žĺtok1kus
voda300mililitrov

1. Odpaľované cesto na venčeky

voda 300 mililitrov  maslo 100 gramov  soľ

V hrnci uvaríme vodu so stuženým tukom a štipkou soli.

Odpaľované cesto na venčeky

2. 

múka polohrubá 200 gramov

Do hrnca pridáme postupne múku a miešame kým sa cesto nespojí v jednu hrudu.

3. 

vajce slepačie 5 kusov

Hmotu necháme vychladnúť a následne postupne primiešame vajíčka.

4. 

Cesto vytlačíme zdobičkou na plech, pokrytý papierom na pečenie, do tvaru krúžku.

5. 

Pečieme v predohriatej rúre pri 200°C približne 26 minút.

6. Krém na venčeky

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  múka hladká 70 gramov

V hrnci uvaríme mlieko, cukor a vaječné žĺtko. Po zovretí pridáme postupne múku a intenzívne miešame kým nevznikne hladký hustý krém.

Krém na venčeky

7. 

maslo 125 gramov  brandy 2 polievkové lyžice

Zmäknuté maslo s brandy vyšľaháme krátko metličkou a následne primiešame do vychladnutého krému.

8. 

Upečené venčeky horizontálne prekrojíme a naplníme krémom. Servírovať môžeme pocukrované.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť