svetvomne.sk

Kávové laskonky

Jednoduché a chutné domáce laskonky pečené bez použitia formy.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor práškový200gramov
Cukor vanilkový20gramov
Kokos strúhaný150gramov
Káva čierna instantná2čajové lyžičky
Maslo150gramov
Mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
Puding vanilkový - prášok40gramov
Vaječný bielok4kusy
Voda30mililitrov

1. Laskonky

vaječný bielok 4 ks  cukor práškový 120 g  kokos strúhaný 150 g

Z vaječných bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec vmiešame kokos.

Laskonky

2. 

Pomocou cukrárenskej striekačky striekame z kokosového cesta ovály na plech vystlaný papierom na pečenie. Laskonky tvarujeme nie veľmi vysoké. Tvar laskoniek si môžeme na papier na pečenie predkresliť, ale tak aby sa okraje oválov nedotýkali. Najjednoduchšie je použiť formu na pečenie laskoniek.

3. 

Pečieme, skôr sušíme, v rúre na najnižšom stupni asi 35-45 minút. Do dvierok rúry zastrčíme varechu, aby ostali dvierka mierne pootvorené. Takto sa laskonky nepripália.

4. Kávový krém

káva čierna instantná 2 ČL  voda 30 ml

Kávu zmiešame s horúcou vodou a necháme vychladnúť.

Kávový krém

5. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  puding vanilkový - prášok 40 g  cukor vanilkový 20 g

V mlieku rozmiešame vanilkový puding a vanilkový cukor. Uvaríme hustý puding. Necháme dobre vychladnúť.

6. 

maslo 150 g  cukor práškový 80 g

Maslo vymmiešame s cukrom dopenista.

7. 

Vymiešané maslo s vychladeným pudingom a kávou zmiešame.

8. 

Na polovicu upečených oválov nastriekame krém a druhou polovicou oválov krém prikryjeme, jemne pritlačíme. Laskonky uložíme do chladničky, kde ich necháme 2-3 hodiny zachladiť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť