svetvomne.sk

Kokosové oblátkové rezy

    

Jednoduchá nepečená maškrtka pre víkendových hostí.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový120gramov
cukor vanilkový2čajové lyžičky
kokos strúhaný150gramov
kokos strúhaný-
lekvár marhuľový120gramov
maslo200gramov
mlieko plnotučné 3,5%170mililitrov
piškóty100gramov
pomarančová šťava100mililitrov
tortové oblátky4kusy
čokoláda biela100gramov

1. Kokosový krém

mlieko plnotučné 3,5% 170 mililitrov  cukor vanilkový 2 čajové lyžičky  kokos strúhaný 150 gramov

Mlieko s vanilkovým cukrom necháme zovrieť a odstavíme z ohňa. Vmiešame kokos a necháme vychladnúť.

Kokosový krém

2. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 120 gramov

Maslo vymiešame s cukrom a primiešame vychladnutý kokos.

3. 

tortové oblátky 4 kusy  lekvár marhuľový 120 gramov  pomarančová šťava 100 mililitrov

Dve tortové oblátky (cca15x35cm) natrieme lekvárom a položíme na ne druhé dve čisté oblátky. Pripravíme si pomarančovú šťavu odšťavením pomarančov.

4. 

Na pracovnú doštičku položíme jednu dvojicu oblátok a potrieme ich polovicou pripraveného kokosového krému.

5. 

piškóty 100 gramov

Na vrstvu krému poukladáme piškóty namočené v pomarančovej šťave.

6. 

Na piškóty nanesieme druhú polovicu krému.

7. 

Navrch položíme druhú dvojicu lekvárových oblátok. Oblátky zaťažíme a necháme v chlade najmenej 3 hodiny tuhnúť (najlepšie cez noc).

8. 

Stuhnuté oblátky pokrájame pomocou pravítka na rovnaké rezy.

9. 

čokoláda biela 100 gramov

Rozpustíme bielu čokoládu, rezy polejeme...

10. 

kokos strúhaný

...a posypeme strúhaným kokosom. Uložíme na chvíľu do chladničky aby čokoláda stuhla a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť