RECEPTY

Grankový zákusok

Grankový zákusok

Zákusok s grankovým korpusom a hustým grankovým krémom, dozdobený bielkovou penou.

recept,fotorecept,kakao instantné (Granko),vaječný bielok,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový180gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor práškový250gramov
cukor vanilkový10gramov
kakao instantné (Granko)17polievkových lyžíc
kypriaci prášok do pečiva8gramov
lekvár marhuľový200gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%520mililitrov
múka hladká280gramov
olej slnečnicový80mililitrov
puding vanilkový - prášok40gramov
vajce slepačie4kusy
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
čokoláda-

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 kusy  cukor vanilkový 10 gramov  cukor kryštálový 180 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 120 mililitrov  múka hladká 280 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  kakao instantné (Granko) 5 polievkových lyžíc

Oddelíme si žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme vanilkový a kryštálový cukor, olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva, granko a spolu vymiešame. Nakoniec pridáme zvlášť vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech, pečieme asi 20 minút.

3. 

lekvár marhuľový 200 gramov

Upečený plát necháme trochu vychladnúť a potrieme ho kyslastejším lekvárom.

4. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  maslo 250 gramov  kakao instantné (Granko) 12 polievkových lyžíc  cukor práškový 3 polievkové lyžice

1/4 mlieka odlejeme zvlášť do misky a zvyšné dáme variť. Do oddelenej 1/4 mlieka primiešame puding, vaječné žĺtky, poriadne premiešame, prilejeme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť. Po vychladnutí primiešame zmäknuté maslo s cukrom a grankom. Vyšľaháme hladký krém.

5. 

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený plát.

6. Príprava bielkovej peny

vaječný bielok 4 kusy  cukor práškový 250 gramov

Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom dotuha.

7. 

Bielkovú penu ozdobne nastriekame na povrch zákusku.

8. 

čokoláda

Posypeme čokoládovými hoblinami.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť