svetvomne.sk

Grankový zákusok

    

Zákusok s grankovým korpusom a hustým grankovým krémom, dozdobený bielkovou penou.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 kusy  cukor vanilkový 10 gramov  cukor kryštálový 180 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 120 mililitrov  múka hladká 280 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  kakao instantné (Granko) 5 polievkových lyžíc

Oddelíme si žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme vanilkový a kryštálový cukor, olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva, granko a spolu vymiešame. Nakoniec pridáme zvlášť vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

Príprava cesta

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech, pečieme asi 20 minút.

3. 

lekvár marhuľový 200 gramov

Upečený plát necháme trochu vychladnúť a potrieme ho kyslastejším lekvárom.

4. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  maslo 250 gramov  kakao instantné (Granko) 12 polievkových lyžíc  cukor práškový 3 polievkové lyžice

1/4 mlieka odlejeme zvlášť do misky a zvyšné dáme variť. Do oddelenej 1/4 mlieka primiešame puding, vaječné žĺtky, poriadne premiešame, prilejeme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť. Po vychladnutí primiešame zmäknuté maslo s cukrom a grankom. Vyšľaháme hladký krém.

Príprava krému

5. 

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený plát.

6. Príprava bielkovej peny

vaječný bielok 4 kusy  cukor práškový 250 gramov

Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom dotuha.

Príprava bielkovej peny

7. 

Bielkovú penu ozdobne nastriekame na povrch zákusku.

8. 

čokoláda

Posypeme čokoládovými hoblinami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť