Grankový zákusok

Zákusok s grankovým korpusom a hustým grankovým krémom, dozdobený bielkovou penou.
recept,fotorecept,kakao instantné (Granko),vaječný bielok,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 180 724 | gramov kcal | |
cukor práškový | 3 117 | polievkové lyžice kcal | |
cukor práškový | 250 970 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 10 37 | gramov kcal | |
kakao instantné (Granko) | 17 969 | polievkových lyžíc kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 6 | gramov kcal | |
lekvár marhuľový | 200 390 | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 520 250 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 280 972 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 80 720 | mililitrov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 142 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 4 kusy • cukor vanilkový 10 gramov • cukor kryštálový 180 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 120 mililitrov • múka hladká 280 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • kakao instantné (Granko) 5 polievkových lyžíc
Oddelíme si žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme vanilkový a kryštálový cukor, olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva, granko a spolu vymiešame. Nakoniec pridáme zvlášť vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

2.
Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech, pečieme asi 20 minút.

3.
lekvár marhuľový 200 gramov
Upečený plát necháme trochu vychladnúť a potrieme ho kyslastejším lekvárom.

4. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • vaječný žĺtok 4 kusy • maslo 250 gramov • kakao instantné (Granko) 12 polievkových lyžíc • cukor práškový 3 polievkové lyžice
1/4 mlieka odlejeme zvlášť do misky a zvyšné dáme variť. Do oddelenej 1/4 mlieka primiešame puding, vaječné žĺtky, poriadne premiešame, prilejeme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť. Po vychladnutí primiešame zmäknuté maslo s cukrom a grankom. Vyšľaháme hladký krém.

5.
Krém rovnomerne rozotrieme na upečený plát.

6. Príprava bielkovej peny
vaječný bielok 4 kusy • cukor práškový 250 gramov
Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom dotuha.

7.
Bielkovú penu ozdobne nastriekame na povrch zákusku.


Dobrú chuť!