Mliečny rez

Domáci mliečny rez na ktorý sa každé dieťa a každá návšteva s chuťou vrhne.
recept,fotorecept,kakao - prášok,múka hrubá,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
20
Hmotnosť porcie
91 g
Energia porcie
233 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 4 242 | polievkové lyžice kcal | |
cukor práškový | 140 544 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 8 29 | gramov kcal | |
jogurt biely | 100 67 | mililitrov kcal | |
kakao - prášok | 15 46 | gramov kcal | |
kakaový nápoj v prášku | 2 117 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 12 | gramov kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
múka hrubá | 150 524 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 10 35 | gramov kcal | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 500 450 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 7 616 | kusov kcal |
Recept

2.
kakao - prášok 15 gramov • kakaový nápoj v prášku 2 polievkové lyžice
Do misy pridáme kakao a granko.

3.
múka hrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame.

4.
Cesto rozdelíme na polovice pomocou dvoch misiek.

5. Upečieme 2 korpusy
Jednu misku s cestom vylejeme na plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10 minút. Druhý korpus upečieme rovnakým spôsobom.

6. Krém
maslo 125 gramov • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 500 gramov • jogurt biely 100 mililitrov • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • cukor vanilkový 8 gramov
Mliečny krém pripravíme zo zmäknutého masla, tvarohu a jogurtu. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame.

7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 10 gramov
Do krému pridáme so stužovačom vyšľahanú šľahačku.

8.
Krém jemne premiešame a rovnomerne nanesieme na spodný upečený korpus.

9.
Na krém položíme vrchný korpus a uložíme do chladu na minimálne 2 hodiny.

Dobrú chuť!