svetvomne.sk

Mliečny rez

    

Domáci mliečny rez na ktorý sa každé dieťa a každá návšteva s chuťou vrhne.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Cesto

vajce slepačie 7 kusov  cukor práškový 140 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

Cesto

2. 

kakao - prášok 15 gramov  kakaový nápoj v prášku 2 polievkové lyžice

Do misy pridáme kakao a granko.

3. 

múka hrubá 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame.

4. 

Cesto rozdelíme na polovice pomocou dvoch misiek.

5. Upečieme 2 korpusy

Jednu misku s cestom vylejeme na plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10 minút. Druhý korpus upečieme rovnakým spôsobom.

Upečieme 2 korpusy

6. Krém

maslo 125 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 500 gramov  jogurt biely 100 mililitrov  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice  cukor vanilkový 8 gramov

Mliečny krém pripravíme zo zmäknutého masla, tvarohu a jogurtu. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame.

Krém

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov

Do krému pridáme so stužovačom vyšľahanú šľahačku.

8. 

Krém jemne premiešame a rovnomerne nanesieme na spodný upečený korpus.

9. 

Na krém položíme vrchný korpus a uložíme do chladu na minimálne 2 hodiny.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť