RECEPTY

Mliečny rez

Mliečny rez

Domáci mliečny rez na ktorý sa každé dieťa a každá návšteva s chuťou vrhne.

recept,fotorecept,kakao - prášok,múka hrubá,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový4polievkové lyžice
cukor práškový140gramov
cukor vanilkový8gramov
jogurt biely100mililitrov
kakao - prášok15gramov
kakaový nápoj v prášku2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo125gramov
múka hrubá150gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky10gramov
tvaroh jemný odtučnený 0,5%500gramov
vajce slepačie7kusov

 

Recept

1. Cesto

vajce slepačie 7 kusov  cukor práškový 140 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

kakao - prášok 15 gramov  kakaový nápoj v prášku 2 polievkové lyžice

Do misy pridáme kakao a granko.

3. 

múka hrubá 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame.

4. 

Cesto rozdelíme na polovice pomocou dvoch misiek.

5. Upečieme 2 korpusy

Jednu misku s cestom vylejeme na plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10 minút. Druhý korpus upečieme rovnakým spôsobom.

6. Krém

maslo 125 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 500 gramov  jogurt biely 100 mililitrov  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice  cukor vanilkový 8 gramov

Mliečny krém pripravíme zo zmäknutého masla, tvarohu a jogurtu. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame.

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov

Do krému pridáme so stužovačom vyšľahanú šľahačku.

8. 

Krém jemne premiešame a rovnomerne nanesieme na spodný upečený korpus.

9. 

Na krém položíme vrchný korpus a uložíme do chladu na minimálne 2 hodiny.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies