svetvomne.sk

Kávovo kokosové rezy

    

Krémové rezy s bohatou plnkou pre milovníkov kávy a kokosu.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Kokosový korpus

vaječný bielok 7 kusov  cukor práškový 150 gramov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a prišľaháme cukor.

Kokosový korpus

2. 

kokos strúhaný 100 gramov  múka polohrubá 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Postupne zašľaháme kokos a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3. 

maslo  múka polohrubá

Formu na pečenie (25x25cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vložíme a rozotrieme kokosové cesto. Pečieme v mierne vyhriatej rúre pri 160°C 40 minút.

4. 

lekvár ríbezľový 2 polievkové lyžice

Korpus necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a necháme džem vsiaknuť.

5. Kávový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  káva čierna instantná 3 čajové lyžičky  cukor vanilkový 10 gramov  puding vanilkový - prášok 60 gramov

V mlieku rozmiešame kávu, cukor a vanilkový puding. Uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.

Kávový krém

6. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 150 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

7. 

kávový likér 3 polievkové lyžice

Maslo a puding spolu dohladka vyšľaháme a primiešame kávový likér. Namiesto likéru môžeme použiť aj rum v ktorom rozpustíme instantnú kávu.

8. 

Krém nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Necháme dobre stuhnúť. Najlepšie cez noc, aby sa prevlhčil a zmäkol kokosový korpus.

9. Cappuccino šľahačkový krém

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky

Smotanu vymiešame do tuha so stužovačom.

Cappuccino šľahačkový krém

10. 

káva čierna instantná 2 čajové lyžičky  cukor práškový 30 gramov  mascarpone 250 gramov

Kávu s cukrom pomelieme na prášok a všľaháme do šľahačky. Vmiešame mascarpone.

11. 

Krémom naplníme cukrárenské vrecúško.

12. Zdobenie

mandle lupienky

Zákusok ozdobíme a posypeme mandľami.

Zdobenie

13. 

Nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť