svetvomne.sk

Banánovo mandľový zákusok

    

Jemný zákusok s mandľovým korpusom, banánmi a vanilkovým krémom doplnený šľahačkou.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

mandle mleté 80 gramov  vaječný bielok 5 kusov  cukor kryštálový 120 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  múka polohrubá 3 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

V miske vymiešame hladké redšie cesto, z mletých mandlí, vyšľahaných bielkov na hustý sneh, cukru, vaječných žĺtkov, múky a prášku do pečiva.

Príprava cesta

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Pečieme 15 minút pri 180°C.

3. 

Upečený plát vyklopíme.

4. 

lekvár podľa vlastného výberu

Potrieme lekvárom.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  puding vanilkový - prášok 20 gramov  cukor vanilkový 1 kus  vaječný žĺtok 2 kusy

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť.
V studenom mlieku rozmiešame puding, vanilkový cukor a žĺtky.

6. 

Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

7. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 3 polievkové lyžice  aróma rumová 1 čajová lyžička

Vychladnutý puding vymiešame so zmäknutým maslom do hladka. Krém dochutíme cukrom a rumovou arómou.

8. 

banány 3 kusy

Na natretý plát rovnomerne rozložíme na kolieska pokrájané banány.

9. 

Na banány rozotrieme pripravený krém.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 gramov  cukor vanilkový 1 kus

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pomocou cukrárskeho vrecúška ozdobíme zákusok.

11. 

čokoláda na varenie 55% 30 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica

Rozpustíme čokoládu a zákusok ozdobíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť