Banánovo mandľový zákusok

Jemný zákusok s mandľovým korpusom, banánmi a vanilkovým krémom doplnený šľahačkou.
recept,fotorecept,mandle mleté,banány,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
aróma rumová | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
banány | 3 257 | kusy kcal | |
cukor kryštálový | 120 483 | gramov kcal | |
cukor práškový | 3 117 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 2 145 | kusy kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ ?? | balíčka kcal | |
lekvár podľa vlastného výberu | 0 ?? | kcal | |
mandle mleté | 80 ?? | gramov kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 3 161 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 1 135 | polievková lyžica kcal | |
puding vanilkový - prášok | 20 ?? | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 30 ?? | gramov kcal |
Recept
1. Príprava cesta
mandle mleté 80 gramov • vaječný bielok 5 kusov • cukor kryštálový 120 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy • múka polohrubá 3 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
V miske vymiešame hladké redšie cesto, z mletých mandlí, vyšľahaných bielkov na hustý sneh, cukru, vaječných žĺtkov, múky a prášku do pečiva.

2.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Pečieme 15 minút pri 180°C.

3.
Upečený plát vyklopíme.


5.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • puding vanilkový - prášok 20 gramov • cukor vanilkový 1 kus • vaječný žĺtok 2 kusy
Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť.
V studenom mlieku rozmiešame puding, vanilkový cukor a žĺtky.

6.
Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

7.
maslo 125 gramov • cukor práškový 3 polievkové lyžice • aróma rumová 1 čajová lyžička
Vychladnutý puding vymiešame so zmäknutým maslom do hladka. Krém dochutíme cukrom a rumovou arómou.


9.
Na banány rozotrieme pripravený krém.

10.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 gramov • cukor vanilkový 1 kus
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pomocou cukrárskeho vrecúška ozdobíme zákusok.

11.
čokoláda na varenie 55% 30 gramov • olej slnečnicový 1 polievková lyžica
Rozpustíme čokoládu a zákusok ozdobíme.

Dobrú chuť!