RECEPTY

Banánovo mandľový zákusok

Banánovo mandľový zákusok

Jemný zákusok s mandľovým korpusom, banánmi a vanilkovým krémom doplnený šľahačkou.

recept,fotorecept,mandle mleté,banány,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

aróma rumová1čajová lyžička
banány3kusy
cukor kryštálový120gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor vanilkový2kusy
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
lekvár podľa vlastného výberu-
mandle mleté80gramov
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka polohrubá3polievkové lyžice
olej slnečnicový1polievková lyžica
puding vanilkový - prášok20gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
čokoláda na varenie 55%30gramov

 

Recept

1. Príprava cesta

mandle mleté 80 gramov  vaječný bielok 5 kusov  cukor kryštálový 120 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  múka polohrubá 3 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

V miske vymiešame hladké redšie cesto, z mletých mandlí, vyšľahaných bielkov na hustý sneh, cukru, vaječných žĺtkov, múky a prášku do pečiva.

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Pečieme 15 minút pri 180°C.

3. 

Upečený plát vyklopíme.

4. 

lekvár podľa vlastného výberu

Potrieme lekvárom.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  puding vanilkový - prášok 20 gramov  cukor vanilkový 1 kus  vaječný žĺtok 2 kusy

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť.
V studenom mlieku rozmiešame puding, vanilkový cukor a žĺtky.

6. 

Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

7. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 3 polievkové lyžice  aróma rumová 1 čajová lyžička

Vychladnutý puding vymiešame so zmäknutým maslom do hladka. Krém dochutíme cukrom a rumovou arómou.

8. 

banány 3 kusy

Na natretý plát rovnomerne rozložíme na kolieska pokrájané banány.

9. 

Na banány rozotrieme pripravený krém.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 gramov  cukor vanilkový 1 kus

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pomocou cukrárskeho vrecúška ozdobíme zákusok.

11. 

čokoláda na varenie 55% 30 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica

Rozpustíme čokoládu a zákusok ozdobíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies