svetvomne.sk

Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 

Pečené bravčové stehno

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Dusené bravčové na hríboch

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Fašírky

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Plnené zapekané rožky

Plnené zapekané rožky

Chutná chrumkavá večera.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové na hubách

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na cibuli

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Zemiakové placky s bavorskou sekanou

Zemiakové placky s bavorskou sekanou

Zemiakové placky sú veľmi obľúbené a tak sme ich my, trochu vylepšili!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Bravčová cigánska

Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčové v alobale

Bravčové v alobale

Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Plnené bravčové závitky

Plnené bravčové závitky

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Plnená bravčová roláda

Plnená bravčová roláda

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Plnené zemiakové placky

Plnené zemiakové placky

Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Varená údená krkovička

Varená údená krkovička

Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Domáca bravčová masť a oškvarky

Domáca bravčová masť a oškvarky

Klasická bravčová masť je nenahraditeľná ingrediencia mnohých pokrmov. Jej domáca príprava - vytápanie slaniny na škvarenie - je jednoduchý postup ktorého výsledkom sú čisté, kvalitné produkty - bravčová masť a oškvarky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Obrátene bravčové rezne

Obrátene bravčové rezne

Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Originálny poľský Bigos

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčové na rasci

Bravčové na rasci

Chutné, ľahké a jemné mäso v diétnej úprave.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť