svetvomne.sk

Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 

Pečené bravčové stehno

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Fašírky

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na cibuli

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Dusené bravčové na hríboch

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Pečená bravčová krkovička

Pečená bravčová krkovička

Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové na hubách

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Originálny poľský Bigos

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Plnené zapekané rožky

Plnené zapekané rožky

Chutná chrumkavá večera.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

Štefánska roláda

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil
Elenka
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Jemná plnená fašírka

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Varená údená krkovička

Varená údená krkovička

Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy

Vynikajúce plnené kapustné listy (holúbky) si zaručene obľúbite a ich trochu prácnejšiu prípravu všetci konzumenti iste ocenia. Podávame s čerstvým chlebom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

Cesnakovo-paprikový bôčik

Cesnakovo-paprikový bôčik

Táto, nie práve najzdravšia :) lahôdka najlepšie chutí nakrájaná na čerstvom chlebíku potretom horčicou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Plnená paprika

Plnená paprika

Recept na plnenú papriku podľa tradičného postupu zdedeného cez generácie. Papriky plnené zmesou ryže a mäska v sladkej hustej paradajkovej omáčke obľubujú rovnako dospelí aj deti.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Katov švih - Kaťák

Katov švih - Kaťák

Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Bravčový jazyk v smotanovej omáčke

Bravčový jazyk v smotanovej omáčke

Podávame s knedľou. Varený jazyk má výbornú chuť, dá sa jesť aj bez omáčky, s chlebom, horčicou alebo chrenom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Bravčovinky

Bravčovinky

Chutné malé bravčovinky podávame so zemiakovými prílohami alebo čerstvými zeleninovými šalátmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Mexické soté

Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Karbonátky

Karbonátky

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 15 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť