svetvomne.sk

Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 
Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil

Elenka

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Obrátene bravčové rezne

Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Balkánsky plameň

Niečo pre milovníkov pikantných jedál.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Guláš s fazuľou

Chutný hustý gulášik. Podávame s chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové v alobale

Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Pečená bravčová krkovička

Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Plnená bravčová roláda

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Plnené bravčové závitky

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Bravčová pečeň na šťave

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Bravčovina s horčicovou omáčkou

Chutná bravčovinka v horčicovej omáčke s pórikom a jablkami. Podávame s ryžou, alebo s cestovinami.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť