svetvomne.sk

Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 

Škótske vajcia Nový recept

Škótske vajcia

Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakový nákyp s mäsom a fazuľou

Niečo dosť dobré, aj keď sa to možno nezdá, pre milovníkov strukovín. Podávame s varenou cviklou, alebo kapustovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Obľúbené španielske vtáčiky z bravčového mäsa pripravené v parnom hrnci.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Bravčový wok s tofu

Pestrý wok z ázijskej kuchyne. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Pečený bôčik

Na pečenie je najvhodnejší chudší, dobre prerastený bôčik. Podávame s knedľou pokvapkanou výpekom a dusenou bielou kapustou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Špenátové palacinky plnené šunkou

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil

Elenka

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Marinované bravčové steaky so slaninou

Podávame s opekanými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové v alobale

Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové so šampiňónmi

Chutné masovo-hubové soté v omáčke zahustenej vajíčkami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Hubové závitky s mletým mäsom

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové soté s pečienkou

Soté "na divoko" podávame s varenými zemiakmi a štipľavou feferónkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové so špagetami

Chutné bravčové karé, z ktorého nemusí byť vždy len rezeň, podávané na špagetách.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Cesnakovo-paprikový bôčik

Táto, nie práve najzdravšia :) lahôdka najlepšie chutí nakrájaná na čerstvom chlebíku potretom horčicou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Pečené bravčové s paradajkami

Recept na pečené plátky bravčového stehna s paradajkami, šampiňónmi a smotanou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Pečená bravčová krkovička

Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť