svetvomne.sk

Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 

Pečené bravčové stehno

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Dusené bravčové na hríboch

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na cibuli

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové na hubách

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Štefánska roláda

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil
Elenka
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Klasické bravčové rezne

Klasické bravčové rezne

Najklasickejšia rezňová klasika.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Bravčové koleno pečené

Bravčové koleno pečené

Pochúťka plná kolagénu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Skvelý tradičný pokrm.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčové v jablkovej omáčke

Bravčové v jablkovej omáčke

Podávame s ryžou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Zapekané žemle plnené mäsom

Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Pečené bravčové stehno s koreňovou zeleninou

Pečené bravčové stehno s koreňovou zeleninou

Obľúbené pečené bravčové na zelenine. Podávame so zemiakovou prílohou, s kyslou uhorkou či chutným cviklovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Hubové závitky s mletým mäsom

Hubové závitky s mletým mäsom

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Párkový tysaj

Párkový tysaj

Jednoduchý recept na prípravu večere pre povedzme začínajúcich kuchárov ;)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

ActiFry mäsové guľôčky s pórom

ActiFry mäsové guľôčky s pórom

Recept na prípravu paradajkovej omáčky a mäsových guľôčok vo fritéze ActiFry 2v1. Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Pečená bravčová roláda

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť