svetvomne.sk

Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 
Pečené bravčové stehno s koreňovou zeleninou

Obľúbené pečené bravčové na zelenine. Podávame so zemiakovou prílohou, s kyslou uhorkou či chutným cviklovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Plnená bravčová roláda

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Balkánsky plameň

Niečo pre milovníkov pikantných jedál.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Plnené bravčové závitky

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Obrátene bravčové rezne

Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Pečené karé so slivkami

Pečené mäso s ľahkou sladkou príchuťou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Plnené zemiakové placky

Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Bravčové v alobale

Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil

Elenka

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Pečená bravčová krkovička

Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť