Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Bravčové mäso
Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Bravčové mäso
Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂
Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Zemiakové placky sú veľmi obľúbené a tak sme ich my, trochu vylepšili!
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
nízka
Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Klasická bravčová masť je nenahraditeľná ingrediencia mnohých pokrmov. Jej domáca príprava - vytápanie slaniny na škvarenie - je jednoduchý postup ktorého výsledkom sú čisté, kvalitné produkty - bravčová masť a oškvarky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Chutné, ľahké a jemné mäso v diétnej úprave.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka