svetvomne.sk

Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 

Pečené bravčové stehno

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Dusené bravčové na hríboch

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Pečená bravčová roláda

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Bravčové v mrkvovej krémovej omáčke

Bravčové v mrkvovej krémovej omáčke

Chutný obed nielen pre deti. Podávame s cestovinou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Bravčové na hubách

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Fašírky

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na cibuli

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Obľúbené španielske vtáčiky z bravčového mäsa pripravené v parnom hrnci.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na šťave

Bravčová pečeň na šťave

Recept na prípravu bravčovej pečene na cibuľke a paprikovej omáčke. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Mexické soté

Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bravčovinky

Bravčovinky

Chutné malé bravčovinky podávame so zemiakovými prílohami alebo čerstvými zeleninovými šalátmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Pečená bravčová krkovička

Pečená bravčová krkovička

Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Pikantné bravčové koleno na pive

Pikantné bravčové koleno na pive

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Bravčová cigánska

Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Plnená paprika varená v rúre

Plnená paprika varená v rúre

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčové na rasci

Bravčové na rasci

Chutné, ľahké a jemné mäso v diétnej úprave.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Čevabčiči

Čevabčiči

Výborný klasický recept na tradične chutné a obľúbené fašírky. Podávame s varenými zemiakmi, nakrájanou čerstvou cibuľou a horčicou.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť