Smotanový kelový prívarok s bravčovým
Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom
recept,fotorecept,kel,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),bravčové karé,Bravčové mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 550 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 120 | gramov | |
kel | 800 | gramov | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rasca mletá | 1.5 | čajovej lyžičky | |
maslo | 30 | gramov | |
masť bravčová | 60 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 600 | mililitrov | |
zemiaky | 400 | gramov | |
škrob kukuričný | 40 | gramov |
Recept


3.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička
Kel pridáme k cibuli, osolíme, pridáme rascu a premiešame.

4.
zemiaky 400 gramov • voda 200 mililitrov
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame a pridáme ku kelu. Podlejeme vodou, premiešame a udusíme do mäkka.

5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • škrob kukuričný 30 gramov
Zo smotany, mlieka a kukuričného škrobu urobíme zátrepku.

6.
cesnak 4 strúčiky • soľ • maslo 30 gramov
Zátrepku prilejeme do uvareného kelu so zemiakmi, prevaríme a primiešame očistený, prelisovaný cesnak. Odstavíme z ohňa, primiešame maslo a podľa chuti dosolíme.

7.
bravčové karé 550 gramov • masť bravčová 30 gramov
Bravčové mäso vyklepeme a osmažíme na masti z oboch strán.

8.
soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov
Osolíme, posypeme paprikou, korením, rascou, kurkumou, podlejeme vodou a udusíme za asi 40 minút do mäkka.

9.
voda 200 mililitrov • škrob kukuričný 10 gramov
V troche vody rozmiešame kukuričný škrob a zahustíme omáčku v mäse.

Dobrú chuť!