svetvomne.sk

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bobkový list3kusy
Cibuľa150gramov
Kapusta kvasená800gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Olej slnečnicový30mililitrov
Rasca mletá¼čajovej lyžičky
Smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Zemiaky800gramov
Údené mäso varené250gramov

1. 

zemiaky 800 g

Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska.

2. 

olej slnečnicový 30 ml  cibuľa 150 g  údené mäso varené 250 g  kapusta kvasená 800 g  rasca mletá ¼ ČL  bobkový list 3 ks  korenie čierne mleté ¼ ČL

Na oleji opražíme cibuľku, pridáme kapustu a na menšie kúsky nakrájané, varené, údené, mäso. Pridáme rascu, bobkový list a mleté čierne korenie. Chvíľu dusíme.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ ½ ČL

Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme zmes z mäsa a kapusty, zakryjeme zemiakmi a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčka a soľ. Zapekáme do zlatista cca 20-30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť