svetvomne.sk

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

    

Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list3kusy
cibuľa150gramov
kapusta kvasená800gramov
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy
zemiaky800gramov
údené mäso varené250gramov

1. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska.

2. 

olej slnečnicový 30 mililitrov  cibuľa 150 gramov  údené mäso varené 250 gramov  kapusta kvasená 800 gramov  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky  bobkový list 3 kusy  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Na oleji opražíme cibuľku, pridáme kapustu a na menšie kúsky nakrájané, varené, údené, mäso. Pridáme rascu, bobkový list a mleté čierne korenie. Chvíľu dusíme.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme zmes z mäsa a kapusty, zakryjeme zemiakmi a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčka a soľ. Zapekáme do zlatista cca 20-30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť