svetvomne.sk

Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou

     

Šťavnatý obed z jedného hrnca.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Baklažán400gramov
Bravčové mleté mäso500gramov
Cibuľa200gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Majorán½čajovej lyžičky
Olej olivový30
Olej slnečnicový20mililitrov
Paradajky sterilizované400gramov
Smotana sladká na varenie80mililitrov
Soľ2čajové lyžičky
Soľ
Syr ementál120gramov
Vajce slepačie3kusy
Zemiaky800gramov

1. 

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 20 ml  bravčové mleté mäso 500 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  majorán ½ ČL

Cibuľu očistíme, nadrobno nasekáme a osmažíme na oleji. Pridáme mäso, soľ a koreniny. 5 minút restujeme.

2. 

paradajky sterilizované 400 g

Do mäsa vmiešame pokrájané sterilizované paradajky aj s paradajkovým nálevom.

3. 

zemiaky 800 g  olej olivový 30

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu zemiakov rozložíme na dno pekáča (30x20 cm) vyliateho olejom.

4. 

baklažán 400 g  soľ

Baklažán umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu rozložíme na zemiaky. Jemne posolíme.

5. 

Na baklažán rozložíme pripravené mäso.

6. 

Mäso prikryjeme druhou polovicou baklažánu a zemiakmi. Pekáč zakryjeme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút.

7. 

smotana sladká na varenie 80 ml  vajce slepačie 3 ks  soľ ½ ČL

V smotane rozmiešame vajíčka a soľ. Zemiaky vyberieme z rúry, odokryjeme a zalejeme nálevom.

8. 

syr Ementál 120 g

Syr nahrubo postrúhame a rozsypeme na zemiaky. Pekáč zakryjeme a dáme ďalších 30 minút piecť.

9. 

Po uvedenom čase odkryjeme a necháme 10 minút zapiecť. Krájame až po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť