Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou

Šťavnatý obed z jedného hrnca.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajky sterilizované,zemiaky,baklažán,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 400 156 | gramov kcal | |
bravčové mleté mäso | 500 1300 | gramov kcal | |
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | ½ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej olivový | 30 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 20 180 | mililitrov kcal | |
paradajky sterilizované | 400 92 | gramov kcal | |
smotana sladká na varenie | 80 128 | mililitrov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
syr Ementál | 120 461 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov • bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme, nadrobno nasekáme a osmažíme na oleji. Pridáme mäso, soľ a koreniny. 5 minút restujeme.

2.
paradajky sterilizované 400 gramov
Do mäsa vmiešame pokrájané sterilizované paradajky aj s paradajkovým nálevom.

3.
zemiaky 800 gramov • olej olivový 30
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu zemiakov rozložíme na dno pekáča (30x20 cm) vyliateho olejom.

4.
Baklažán umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu rozložíme na zemiaky. Jemne posolíme.

5.
Na baklažán rozložíme pripravené mäso.

6.
Mäso prikryjeme druhou polovicou baklažánu a zemiakmi. Pekáč zakryjeme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút.

7.
smotana sladká na varenie 80 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
V smotane rozmiešame vajíčka a soľ. Zemiaky vyberieme z rúry, odokryjeme a zalejeme nálevom.

8.
syr Ementál 120 gramov
Syr nahrubo postrúhame a rozsypeme na zemiaky. Pekáč zakryjeme a dáme ďalších 30 minút piecť.

9.
Po uvedenom čase odkryjeme a necháme 10 minút zapiecť. Krájame až po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!