RECEPTY

Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny

Pokrm vhodný nielen na Halloween. Pripomína strašidelné hlavy plné červíkov :). Podávame so zemiakovým pyré.

recept,fotorecept,cibuľa,bravčové mleté mäso,šampiňóny,Bravčové mäso,Halloween,,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso300gramov
cibuľa1kus
olej slnečnicový30mililitrov
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
soľ1čajová lyžička
voda1deciliter
šampiňóny600gramov

 

Recept

1. Príprava plnky

cibuľa 1 kus  olej slnečnicový 30 mililitrov  bravčové mleté mäso 300 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  voda 1 deciliter

Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, chvíľu popražíme, podlejeme vodou a 15 minút dusíme pod pokrievkou.

2. 

šampiňóny 600 gramov

Šampiňóny umyjeme, očistíme a opatrne im odstránime nožičky, aby sme nepoškodili klobúčiky. Nožičky šampiňónov nadrobno nasekáme a po 15 minútach pridáme k mäsu, ďalej všetko spolu dusíme ešte 10 minút.

3. Plníme a zapekáme

Plnkou naplníme šampiňóny, poukladáme na suchý pekáč a vo vopred rozohriatej rúre 10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies