Zapekané plnené šampiňóny
Pokrm vhodný nielen na Halloween. Pripomína strašidelné hlavy plné červíkov :). Podávame so zemiakovým pyré.
recept,fotorecept,cibuľa,bravčové mleté mäso,šampiňóny,Bravčové mäso,Halloween,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 300 | gramov | |
cibuľa | 1 | kus | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1 | deciliter | |
šampiňóny | 600 | gramov |
Recept
1. Príprava plnky
cibuľa 1 kus • olej slnečnicový 30 mililitrov • bravčové mleté mäso 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • voda 1 deciliter
Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, chvíľu popražíme, podlejeme vodou a 15 minút dusíme pod pokrievkou.
2.
šampiňóny 600 gramov
Šampiňóny umyjeme, očistíme a opatrne im odstránime nožičky, aby sme nepoškodili klobúčiky. Nožičky šampiňónov nadrobno nasekáme a po 15 minútach pridáme k mäsu, ďalej všetko spolu dusíme ešte 10 minút.
3. Plníme a zapekáme
Plnkou naplníme šampiňóny, poukladáme na suchý pekáč a vo vopred rozohriatej rúre 10 minút zapečieme.
Dobrú chuť!