svetvomne.sk

Zapekané plnené šampiňóny

     

Pokrm vhodný nielen na Halloween. Pripomína strašidelné hlavy plné červíkov :). Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso300gramov
Cibuľa1kus
Olej slnečnicový30mililitrov
Paprika červená mletá½čajovej lyžičky
Soľ1čajová lyžička
Voda1deciliter
Šampiňóny600gramov

1. Príprava plnky

cibuľa 1 ks  olej slnečnicový 30 ml  bravčové mleté mäso 300 g  soľ 1 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  voda 1 dl

Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, chvíľu popražíme, podlejeme vodou a 15 minút dusíme pod pokrievkou.

Príprava plnky

2. 

šampiňóny 600 g

Šampiňóny umyjeme, očistíme a opatrne im odstránime nožičky, aby sme nepoškodili klobúčiky. Nožičky šampiňónov nadrobno nasekáme a po 15 minútach pridáme k mäsu, ďalej všetko spolu dusíme ešte 10 minút.

3. Plníme a zapekáme

Plnkou naplníme šampiňóny, poukladáme na suchý pekáč a vo vopred rozohriatej rúre 10 minút zapečieme.

Plníme a zapekáme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť