svetvomne.sk

Bravčová pečeň na šťave

    

Recept na prípravu bravčovej pečene na cibuľke a paprikovej omáčke. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčová pečeň600gramov
cibuľa150gramov
horčica plnotučná1polievková lyžica
korenie majorán sušený1čajová lyžička
korenie čierne mleté½
masť bravčová30gramov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ-
voda400mililitrov
škrob kukuričný30gramov

1. Odblanenie bravčovej pečene

bravčová pečeň 600 gramov

Bravčovú pečeň umyjeme, necháme stiecť z vody a preložíme ju na pracovnú doštičku.

Odblanenie bravčovej pečene

2. 

Ostrím nožíkom vypreparujeme začiatok blany - kanálika v pečienke. Prstami kanáliky postupne vyťahujeme.

3. 

Po povyťahovaní všetkých kanálikov nám zostane pečienka z jednej strany akoby rozbitá. Nakrájame ju na plátky. Pokiaľ v pečeni kanáliky necháme, musíme počítať s tým, že tie sa neudusia a zostanú v pečienke tvrdé.

4. Dusenie

masť bravčová 30 gramov  cibuľa 150 gramov

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a na roztopenej masti ju opražíme do sklovita. Pridáme pečienku, premiešavame kým zbelie.

Dusenie

5. 

horčica plnotučná 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté ½ čl  korenie majorán sušený 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Pridáme horčicu, prisypeme korenie, majorán, papriku, premiešame

6. 

voda 200 mililitrov

a ihneď podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 25 minút.

7. 

voda 200 mililitrov  škrob kukuričný 30 gramov

Vo vode rozmiešame škrobovú múčku a pokrm zahustíme.

8. 

soľ

Solíme tesne pred podávaním. Inak by pečienka stvrdla.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť