Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.
recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,Teľacie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Teľacie mäso
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 1 ?? | kus kcal | |
cibuľa | 60 27 | gramov kcal | |
korenie provensálske | 1 ?? | polievková lyžica kcal | |
mrkva | 80 36 | gramov kcal | |
olej olivový | 6 792 | polievkových lyžíc kcal | |
paradajkový pretlak | 1 68 | deciliter kcal | |
petržlen | 60 38 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
teľacie lýtko - móčing | 500 ?? | gramov kcal | |
víno biele suché | 1 ?? | deciliter kcal | |
vývar zeleninový | 300 ?? | mililitrov kcal | |
zeler | 80 40 | gramov kcal |
Recept
1.
teľacie lýtko - móčing 500 gramov • olej olivový 6 polievkových lyžíc
Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme mäso z oboch strán.

2.
Mäso odložíme do zapekacej misy.

3.
cibuľa 60 gramov • mrkva 80 gramov • zeler 80 gramov • petržlen 60 gramov
Do panvice s olejovým výpekom z mäsa dáme nadrobno nakrájanú zeleninu a opekáme do mäkka.

4.
víno biele suché 1 deciliter • korenie provensálske 1 polievková lyžica • soľ ½ čajovej lyžičky • bobkový list 1 kus
Pridáme víno a korenie.

5.
paradajkový pretlak 1 deciliter • vývar zeleninový 300 mililitrov
Pridáme trochu paradajkového pretlaku a podlejeme vývarom.

6.
Obsah panvice prelejeme k mäsu.

7.
Pečieme prikryté 1 hodinu a 40 minút pri 180°C.

8.
Podávame so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!