Ossobuco - dusené teľacie lýtko
![Ossobuco - dusené teľacie lýtko](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000809/img_sk_4x3/ossobuco-dusene-telacie-lytko_00180.jpg)
Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.
recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,Teľacie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Teľacie mäso
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 1 | kus | |
cibuľa | 60 | gramov | |
korenie provensálske | 1 | polievková lyžica | |
mrkva | 80 | gramov | |
olej olivový | 6 | polievkových lyžíc | |
paradajkový pretlak | 1 | deciliter | |
petržlen | 60 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
teľacie lýtko - móčing | 500 | gramov | |
víno biele suché | 1 | deciliter | |
vývar zeleninový | 300 | mililitrov | |
zeler | 80 | gramov |
Recept
1.
teľacie lýtko - móčing 500 gramov • olej olivový 6 polievkových lyžíc
Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme mäso z oboch strán.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000809/small/IMG_5547.jpg)
2.
Mäso odložíme do zapekacej misy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000809/small/IMG_5549.jpg)
3.
cibuľa 60 gramov • mrkva 80 gramov • zeler 80 gramov • petržlen 60 gramov
Do panvice s olejovým výpekom z mäsa dáme nadrobno nakrájanú zeleninu a opekáme do mäkka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000809/small/IMG_5550.jpg)
4.
víno biele suché 1 deciliter • korenie provensálske 1 polievková lyžica • soľ ½ čajovej lyžičky • bobkový list 1 kus
Pridáme víno a korenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000809/small/IMG_5560.jpg)
5.
paradajkový pretlak 1 deciliter • vývar zeleninový 300 mililitrov
Pridáme trochu paradajkového pretlaku a podlejeme vývarom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000809/small/IMG_5561.jpg)
6.
Obsah panvice prelejeme k mäsu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000809/small/IMG_5565.jpg)
7.
Pečieme prikryté 1 hodinu a 40 minút pri 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000809/small/IMG_5576.jpg)
8.
Podávame so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!