svetvomne.sk

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

     

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bobkový list1kus
Cibuľa60gramov
Korenie provensálske1polievková lyžica
Mrkva80gramov
Olej olivový6polievkových lyžíc
Paradajkový pretlak1deciliter
Petržlen60gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Teľacie lýtko - móčing500gramov
Víno biele suché1deciliter
Vývar zeleninový300mililitrov
Zeler80gramov

1. 

teľacie lýtko - móčing 500 g  olej olivový 6 PL

Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme mäso z oboch strán.

2. 

Mäso odložíme do zapekacej misy.

3. 

cibuľa 60 g  mrkva 80 g  zeler 80 g  petržlen 60 g

Do panvice s olejovým výpekom z mäsa dáme nadrobno nakrájanú zeleninu a opekáme do mäkka.

4. 

víno biele suché 1 dl  korenie provensálske 1 PL  soľ ½ ČL  bobkový list 1 ks

Pridáme víno a korenie.

5. 

paradajkový pretlak 1 dl  vývar zeleninový 300 ml

Pridáme trochu paradajkového pretlaku a podlejeme vývarom.

6. 

Obsah panvice prelejeme k mäsu.

7. 

Pečieme prikryté 1 hodinu a 40 minút pri 180°C.

8. 

Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť