svetvomne.sk

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

    

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list1kus
cibuľa60gramov
korenie provensálske1polievková lyžica
mrkva80gramov
olej olivový6polievkových lyžíc
paradajkový pretlak1deciliter
petržlen60gramov
soľ½čajovej lyžičky
teľacie lýtko - móčing500gramov
víno biele suché1deciliter
vývar zeleninový300mililitrov
zeler80gramov

1. 

teľacie lýtko - móčing 500 gramov  olej olivový 6 polievkových lyžíc

Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme mäso z oboch strán.

2. 

Mäso odložíme do zapekacej misy.

3. 

cibuľa 60 gramov  mrkva 80 gramov  zeler 80 gramov  petržlen 60 gramov

Do panvice s olejovým výpekom z mäsa dáme nadrobno nakrájanú zeleninu a opekáme do mäkka.

4. 

víno biele suché 1 deciliter  korenie provensálske 1 polievková lyžica  soľ ½ čajovej lyžičky  bobkový list 1 kus

Pridáme víno a korenie.

5. 

paradajkový pretlak 1 deciliter  vývar zeleninový 300 mililitrov

Pridáme trochu paradajkového pretlaku a podlejeme vývarom.

6. 

Obsah panvice prelejeme k mäsu.

7. 

Pečieme prikryté 1 hodinu a 40 minút pri 180°C.

8. 

Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť