Hovädzie predné so zelerom

Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,zeler,zeler stopkový,hovädzie lýtko - močing,Hovädzie mäso,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
hovädzie lýtko - močing | 1500 1950 | gramov kcal | |
korenie biele mleté | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie provensálske | 1 35 | polievková lyžica kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
paradajkový pretlak | 100 68 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
víno biele suché | 150 123 | mililitrov kcal | |
vývar hovädzí | 4 476 | decilitre kcal | |
zeler | 800 400 | gramov kcal | |
zeler stopkový | 1 ?? | kus kcal |
Recept

2.
Mäso položíme na horúcu hlbokú panvicu s trochou oleja a z oboch strán ho prudko opečieme.

3.
Zatiahnuté mäso preložíme do hlbokého pekáča.

4.
zeler 800 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme korenie a zeler 5 -8 minút opečieme.

5.
cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme ju k zeleru. Premiešame a spolu ďalej opekáme 5 minút.


7.
soľ 1 čajová lyžička • korenie provensálske 1 polievková lyžica • vývar hovädzí 4 decilitre
... pridáme ich do panvice, premiešame, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.

8.
paradajkový pretlak 100 mililitrov • víno biele suché 150 mililitrov
Nakoniec vmiešame trochu paradajkového pretlaku rozmiešaného vo víne. 5 minút všetko spolu povaríme...

9.
...a potom zeleninu navrstvíme na mäso. Pekáč uzavrieme a pečieme v rúre pri 180°C 90 minút.

10.
Po uplynutí času odoberieme z mäsa zeleninu.

11.
Mäso podľa potreby podlejeme. Dáme ho na 20-30 minút odkryté dopiecť domäkka.

12.
Zeleninu zmixujeme dohladka ponorným mixérom.

13.
maslo 20 gramov • mlieko plnotučné 3,5%
Do hotovej zelerovej omáčky vmiešame maslo a podľa potreby teplé mlieko.

Dobrú chuť!