RECEPTY

Hovädzie predné so zelerom

Hovädzie predné so zelerom

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.

recept,fotorecept,zeler,zeler stopkový,hovädzie lýtko - močing,Hovädzie mäso,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa

100

44

gramov

kcal

hovädzie lýtko - močing

1500

1950

gramov

kcal

korenie biele mleté

½

8

čajovej lyžičky

kcal

korenie provensálske

1

35

polievková lyžica

kcal

maslo

20

147

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

0

??

kcal

olej slnečnicový

0

??

kcal

olej slnečnicový

2

270

polievkové lyžice

kcal

paradajkový pretlak

100

68

mililitrov

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

víno biele suché

150

123

mililitrov

kcal

vývar hovädzí

4

476

decilitre

kcal

zeler

800

400

gramov

kcal

zeler stopkový

1

??

kus

kcal

 

Recept

1. 

hovädzie lýtko - močing 1500 gramov

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na väčšie, hrubšie kúsky.

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na väčšie,...

2. 

olej slnečnicový

Mäso položíme na horúcu hlbokú panvicu s trochou oleja a z oboch strán ho prudko opečieme.

Mäso položíme na horúcu hlbokú panvicu s...

3. 

Zatiahnuté mäso preložíme do hlbokého pekáča.

Zatiahnuté mäso preložíme do hlbokého...

4. 

zeler 800 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky

Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme korenie a zeler 5 -8 minút opečieme.

Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme...

5. 

cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme ju k zeleru. Premiešame a spolu ďalej opekáme 5 minút.

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme...

6. 

zeler stopkový 1 kus

Stopky zeleru umyjeme a nakrájame nadrobno...

Stopky zeleru umyjeme a nakrájame nadrobno......

7. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie provensálske 1 polievková lyžica  vývar hovädzí 4 decilitre

... pridáme ich do panvice, premiešame, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.

... pridáme ich do panvice, premiešame,...

8. 

paradajkový pretlak 100 mililitrov  víno biele suché 150 mililitrov

Nakoniec vmiešame trochu paradajkového pretlaku rozmiešaného vo víne. 5 minút všetko spolu povaríme...

Nakoniec vmiešame trochu paradajkového pretlaku...

9. 

...a potom zeleninu navrstvíme na mäso. Pekáč uzavrieme a pečieme v rúre pri 180°C 90 minút.

...a potom zeleninu navrstvíme na mäso. Pekáč...

10. 

Po uplynutí času odoberieme z mäsa zeleninu.

Po uplynutí času odoberieme z mäsa zeleninu....

11. 

Mäso podľa potreby podlejeme. Dáme ho na 20-30 minút odkryté dopiecť domäkka.

Mäso podľa potreby podlejeme. Dáme ho na 20-30...

12. 

Zeleninu zmixujeme dohladka ponorným mixérom.

Zeleninu zmixujeme dohladka ponorným mixérom....

13. 

maslo 20 gramov  mlieko plnotučné 3,5%

Do hotovej zelerovej omáčky vmiešame maslo a podľa potreby teplé mlieko.

Do hotovej zelerovej omáčky vmiešame maslo a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť