Hovädzie predné so zelerom
![Hovädzie predné so zelerom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000838/img_sk_4x3/hovadzie-predne-so-zelerom_00180.jpg)
Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,zeler,zeler stopkový,hovädzie lýtko - močing,Hovädzie mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
hovädzie lýtko - močing | 1500 | gramov | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie provensálske | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 100 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
víno biele suché | 150 | mililitrov | |
vývar hovädzí | 4 | decilitre | |
zeler | 800 | gramov | |
zeler stopkový | 1 | kus |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5751.jpg)
2.
Mäso položíme na horúcu hlbokú panvicu s trochou oleja a z oboch strán ho prudko opečieme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5755.jpg)
3.
Zatiahnuté mäso preložíme do hlbokého pekáča.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5757.jpg)
4.
zeler 800 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme korenie a zeler 5 -8 minút opečieme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5759.jpg)
5.
cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme ju k zeleru. Premiešame a spolu ďalej opekáme 5 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5765.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5762.jpg)
7.
soľ 1 čajová lyžička • korenie provensálske 1 polievková lyžica • vývar hovädzí 4 decilitre
... pridáme ich do panvice, premiešame, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5767.jpg)
8.
paradajkový pretlak 100 mililitrov • víno biele suché 150 mililitrov
Nakoniec vmiešame trochu paradajkového pretlaku rozmiešaného vo víne. 5 minút všetko spolu povaríme...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5769.jpg)
9.
...a potom zeleninu navrstvíme na mäso. Pekáč uzavrieme a pečieme v rúre pri 180°C 90 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5770.jpg)
10.
Po uplynutí času odoberieme z mäsa zeleninu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5797.jpg)
11.
Mäso podľa potreby podlejeme. Dáme ho na 20-30 minút odkryté dopiecť domäkka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5812.jpg)
12.
Zeleninu zmixujeme dohladka ponorným mixérom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5798.jpg)
13.
maslo 20 gramov • mlieko plnotučné 3,5%
Do hotovej zelerovej omáčky vmiešame maslo a podľa potreby teplé mlieko.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000838/small/IMG_5800.jpg)
Dobrú chuť!