svetvomne.sk

Hovädzie ragú

     

Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cibuľa100gramov
Hovädzie zadné700gramov
Mrkva200gramov
Olej slnečnicový50mililitrov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Paradajky300gramov
Petržleng
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda50mililitrov
Víno červené suché200mililitrov
Zeler
Ľahké zemiakové pyré

1. 

hovädzie zadné 700 g

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.

2. 

mrkva 200 g

Očistíme mrkvu, umyjeme a pokrájame na kolieska.

3. 

paradajky 300 g

Paradajky ponoríme na chvíľu do horúcej vody, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme. Pokrájame.

4. 

olej slnečnicový 50 ml  cibuľa 100 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

cesnak 1 strúčik

Pridáme očistený a postrúhaný cesnak.

6. 

Pridáme mäso a opekáme kým sa zatiahne.

7. 

paprika červená mletá 1 ČL  petržlen  zeler

Stiahneme z ohňa, prisypeme papriku, pridáme mrkvu (môžeme pridať aj kúsok petržlenu a zeleru pokrájaného na malé kocky) a premiešame.

8. 

K mäsu so zeleninou priložíme paradajky,...

9. 

víno červené suché 200 ml  soľ 1.5 ČL

...podlejeme vínom a prisypeme soľ. Premiešame.

10. 

voda 50 ml

Dusíme pod pokrievkou, za občasného miešania asi 90 minút (do zmäknutia mäsa). Podľa potreby môžeme podliať trochou vody.

11. 

Ľahké zemiakové pyré recept

Podávame so zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť