svetvomne.sk

Hovädzie karí

     

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cibuľa150gramov
Cukor trstinový1polievková lyžica
Hovädzia roštenka300gramov
Jogurt biely2polievkové lyžice
Korenie garam masala2čajové lyžičky
Korenie koriander mletý4čajové lyžičky
Korenie kurkuma2čajové lyžičky
Korenie rímska rasca mletá 4čajové lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Ocot1polievková lyžica
Olej kokosový3polievkové lyžice
Paprika červená100gramov
Paradajky sterilizované400gramov
Voda1liter
Zemiaky100gramov
Zázvor koreň15gramov

1. 

hovädzia roštenka 300 g

Mäso si nakrájame na 2-3 mm hrubé štvorčeky.

2. 

olej kokosový 3 PL

V rozpálenom hrnci zatiahneme mäso na oleji.

3. 

zázvor koreň 15 g

Zázvor nakrájame nadrobno ...

4. 

... a pridáme k mäsu. Podlievame podľa potreby po troške vodou.

5. 

korenie rímska rasca mletá  4 ČL  korenie koriander mletý 4 ČL  korenie kurkuma 2 ČL  korenie Garam masala 2 ČL

Mäso posypeme korením a dobre premiešame.

6. 

cibuľa 150 g

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu ...

7. 

cesnak 2 strúčiky

... a dva strúčiky cesnaku.

8. 

zemiaky 100 g

Zemiak nastrúhame najemno, ...

9. 

voda 1 l

... pridáme do hrnca a zalejeme vodou.

10. 

Dusíme prikryté najmenej hodinu.

11. 

paradajky sterilizované 400 g

Konzervované paradajky rozkrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca.

12. 

Dusíme ďalších 30 minút.

13. 

paprika červená 100 g

Papriku nakrájame na prúžky ...

14. 

... a pridáme do hrnca.

15. 

jogurt biely 2 PL  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  cukor trstinový 1 PL  ocot 1 PL

Vmiešame trochu jogurtu a mlieka. Dochutíme soľou, cukrom a octom.

16. 

Podľa tvrdosti mäsa prípadne ešte povaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť