Hovädzie karí
Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.
recept,fotorecept,hovädzia roštenka,Hovädzie mäso,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cukor trstinový | 1 | polievková lyžica | |
hovädzia roštenka | 300 | gramov | |
jogurt biely | 2 | polievkové lyžice | |
korenie Garam masala | 2 | čajové lyžičky | |
korenie koriander mletý | 4 | čajové lyžičky | |
korenie kurkuma | 2 | čajové lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | 4 | čajové lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
olej kokosový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená | 100 | gramov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 100 | gramov | |
zázvor koreň | 15 | gramov |
Recept
4.
... a pridáme k mäsu. Podlievame podľa potreby po troške vodou.
5.
korenie rímska rasca mletá 4 čajové lyžičky • korenie koriander mletý 4 čajové lyžičky • korenie kurkuma 2 čajové lyžičky • korenie Garam masala 2 čajové lyžičky
Mäso posypeme korením a dobre premiešame.
10.
Dusíme prikryté najmenej hodinu.
11.
paradajky sterilizované 400 gramov
Konzervované paradajky rozkrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca.
12.
Dusíme ďalších 30 minút.
14.
... a pridáme do hrnca.
15.
jogurt biely 2 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • cukor trstinový 1 polievková lyžica • ocot 1 polievková lyžica
Vmiešame trochu jogurtu a mlieka. Dochutíme soľou, cukrom a octom.
16.
Podľa tvrdosti mäsa prípadne ešte povaríme.
Dobrú chuť!