RECEPTY

Hovädzie karí

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

recept,fotorecept,hovädzia roštenka,Hovädzie mäso,Indická kuchyňa,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa150gramov
cukor trstinový1polievková lyžica
hovädzia roštenka300gramov
jogurt biely2polievkové lyžice
korenie Garam masala2čajové lyžičky
korenie koriander mletý4čajové lyžičky
korenie kurkuma2čajové lyžičky
korenie rímska rasca mletá 4čajové lyžičky
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
ocot1polievková lyžica
olej kokosový3polievkové lyžice
paprika červená100gramov
paradajky sterilizované400gramov
voda1liter
zemiaky100gramov
zázvor koreň15gramov

 

Recept

1. 

hovädzia roštenka 300 gramov

Mäso si nakrájame na 2-3 mm hrubé štvorčeky.

2. 

olej kokosový 3 polievkové lyžice

V rozpálenom hrnci zatiahneme mäso na oleji.

3. 

zázvor koreň 15 gramov

Zázvor nakrájame nadrobno ...

4. 

... a pridáme k mäsu. Podlievame podľa potreby po troške vodou.

5. 

korenie rímska rasca mletá  4 čajové lyžičky  korenie koriander mletý 4 čajové lyžičky  korenie kurkuma 2 čajové lyžičky  korenie Garam masala 2 čajové lyžičky

Mäso posypeme korením a dobre premiešame.

6. 

cibuľa 150 gramov

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu ...

7. 

cesnak 2 strúčiky

... a dva strúčiky cesnaku.

8. 

zemiaky 100 gramov

Zemiak nastrúhame najemno, ...

9. 

voda 1 liter

... pridáme do hrnca a zalejeme vodou.

10. 

Dusíme prikryté najmenej hodinu.

11. 

paradajky sterilizované 400 gramov

Konzervované paradajky rozkrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca.

12. 

Dusíme ďalších 30 minút.

13. 

paprika červená 100 gramov

Papriku nakrájame na prúžky ...

14. 

... a pridáme do hrnca.

15. 

jogurt biely 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cukor trstinový 1 polievková lyžica  ocot 1 polievková lyžica

Vmiešame trochu jogurtu a mlieka. Dochutíme soľou, cukrom a octom.

16. 

Podľa tvrdosti mäsa prípadne ešte povaríme.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť