Dusené hovädzie na hubách
Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.
recept,fotorecept,hovädzie stehno,huby sušené,Hovädzie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
hovädzie stehno | 600 | gramov | |
huby sušené | 30 | gramov | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept


3.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4.
Pridáme mäso a necháme z každej strany zatiahnuť.

5.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky
Osolíme, prisypeme korenie, rascu a papriku.


7.
voda 100 mililitrov
Pridáme scedené huby a podľa potreby podlejeme vodou (ak sa nám voda priveľmi odparila).

8.
Dusíme ďalších 30-45 minút, do zmäknutia mäsa. Ak sa nám zdá že máme málo šťavy, môžeme ju rozriediť vodou a prevariť. Prípadne, ak chceme šťavu hustejšiu, zahustíme trochou múky, alebo kukuričného škrobu.

Dobrú chuť!