svetvomne.sk

Dusené hovädzie na hubách

    

Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa150gramov
hovädzie stehno600gramov
huby sušené30gramov
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
soľ1čajová lyžička
voda400mililitrov

1. 

hovädzie stehno 600 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Na tenko vyklepeme.

2. 

huby sušené 30 gramov

Huby umyjeme a namočíme do vody.

3. 

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4. 

Pridáme mäso a necháme z každej strany zatiahnuť.

5. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky

Osolíme, prisypeme korenie, rascu a papriku.

6. 

voda 300 mililitrov

Prilejeme vodu, premiešame a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

7. 

voda 100 mililitrov

Pridáme scedené huby a podľa potreby podlejeme vodou (ak sa nám voda priveľmi odparila).

8. 

Dusíme ďalších 30-45 minút, do zmäknutia mäsa. Ak sa nám zdá že máme málo šťavy, môžeme ju rozriediť vodou a prevariť. Prípadne, ak chceme šťavu hustejšiu, zahustíme trochou múky, alebo kukuričného škrobu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť