Hovädzie stehno na červenom víne

Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.
recept,fotorecept,hovädzie stehno,tymián,Hovädzie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
hovädzie stehno | 600 ?? | gramov kcal | |
huby shiitake | 100 ?? | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 150 68 | gramov kcal | |
olej repkový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
paradajkový pretlak | 250 170 | mililitrov kcal | |
petržlen | 50 32 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tymián | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
víno červené suché | 200 ?? | mililitrov kcal |
Recept

2.
olej repkový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Panvica ø 28 cm
Na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso zatiahneme. Ochutíme korením.

3.
víno červené suché 200 mililitrov
Mäso obrátime a zatiahneme aj z druhej strany. Podlejeme vínom a necháme polku vína odvariť.

4.
cibuľa 100 gramov • mrkva 150 gramov • petržlen 50 gramov • huby shiitake 100 gramov
Zeleninu a huby očistíme a nahrubo nakrájame.


6.
paradajkový pretlak 250 mililitrov • tymián 1 čajová lyžička
Pridáme paradajkový pretlak a tymián.

7.
Varíme spolu za občasného jemného premiešania hornej vrstvy približne 20 minút.

8.
Zapekacia misa sklenená 7,5 l
Necháme trochu vyhladnúť a preložíme do pekáča.

9.
Pečieme prikryté 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!