svetvomne.sk

Hovädzie stehno na červenom víne

    

Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa100gramov
hovädzie stehno600gramov
huby shiitake100gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva150gramov
olej repkový3polievkové lyžice
paradajkový pretlak250mililitrov
petržlen50gramov
soľ½čajovej lyžičky
tymián1čajová lyžička
víno červené suché200mililitrov

1. 

hovädzie stehno 600 gramov

Mäso si nakrájame na 8 plátkov. Krájame kolmo na vlákna.

2. 

olej repkový 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Panvica ø 28 cm

Na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso zatiahneme. Ochutíme korením.

3. 

víno červené suché 200 mililitrov

Mäso obrátime a zatiahneme aj z druhej strany. Podlejeme vínom a necháme polku vína odvariť.

4. 

cibuľa 100 gramov  mrkva 150 gramov  petržlen 50 gramov  huby shiitake 100 gramov

Zeleninu a huby očistíme a nahrubo nakrájame.

5. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Zeleniny a huby pridáme k mäsu do panvice a osolíme.

6. 

paradajkový pretlak 250 mililitrov  tymián 1 čajová lyžička

Pridáme paradajkový pretlak a tymián.

7. 

Varíme spolu za občasného jemného premiešania hornej vrstvy približne 20 minút.

8. 

Zapekacia misa sklenená 7,5 l

Necháme trochu vyhladnúť a preložíme do pekáča.

9. 

Pečieme prikryté 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť