svetvomne.sk

Hovädzie mäso

 
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Hovädzie kocky v smotanovej omáčke s mrkvou

Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie mleté mäso so zemiakovo syrovou kašou

Zapekané mäso so zeleninou a syrom ochutenou zemiakovou kašou. Je to výborný obed, či večera a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Jarná mäsová roláda

Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Dusené hovädzie na hubách

Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie ragú

Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

vysoká

Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Španielske vtáčiky

Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Stejková omáčka so zeleným korením

Klasika s typickou chuťou zeleného korenia na smotane.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Držkový perkelt

Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie stehno na červenom víne

Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť