svetvomne.sk

Hovädzie mäso

 
Hovädzie stehno na červenom víne

Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Hovädzie ragú

Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

vysoká

Držkový perkelt

Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Dusené hovädzie na hubách

Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Stejková omáčka so zeleným korením

Klasika s typickou chuťou zeleného korenia na smotane.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Stejky z hovädzej roštenky

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Stejková omáčka s hubami

Jemná smotanová omáčka s omamnou chuťou húb.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Vyprážané hovädzie guľôčky

Mäsové guľôčky môžeme podávať so zemiakovými prílohami, no najchutnejšie sú podávané s omáčkami či prívarkami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakový nákyp s mäsom

Pečené hovädzie kúsky so zeleninou a zemiakmi. Večera, či obed z jedného pekáča.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzí kotlíkový guláš

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť