svetvomne.sk

Hovädzie mäso

 

Dusené hovädzie na hubách

Dusené hovädzie na hubách

Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
stredná

Hovädzie ragú

Hovädzie ragú

Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 50 min.
Náročnosť
vysoká

Španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky

Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Hovädzí guláš so zemiakmi

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Chilli con carne

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Sviečková s knedľou

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Držkový perkelt

Držkový perkelt

Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Španielsky vtáčik v rúre

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Guláš s pivom

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Stejky z hovädzej roštenky

Stejky z hovädzej roštenky

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Hovädzie karí

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Sviečková na smotane

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie predné so zelerom

Hovädzie predné so zelerom

Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h.
Náročnosť
vysoká

Stejková omáčka s hubami

Stejková omáčka s hubami

Jemná smotanová omáčka s omamnou chuťou húb.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Stejková omáčka z dijonskou horčicou

Stejková omáčka z dijonskou horčicou

Klasika s kyslo-korenistou chuťou dijonskej horčice na smotane.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
5 min.
Náročnosť
nízka

Bravčovo-hovädzia sekaná s vajcom

Bravčovo-hovädzia sekaná s vajcom

Veľká, miešaná plnená fašírka.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie pliecko s batátovým pyré

Hovädzie pliecko s batátovým pyré

Recept na prípravu najemno duseného hovädzieho pliecka na redukcii z červeného vína. Toto chutne pripravené mäso je podávané s pyré zo sladkých zemiakov a koreňovej zeleniny so smotanou a bylinkami.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie mleté mäso so zemiakovo syrovou kašou

Hovädzie mleté mäso so zemiakovo syrovou kašou

Zapekané mäso so zeleninou a syrom ochutenou zemiakovou kašou. Je to výborný obed, či večera a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Farebná sekaná

Farebná sekaná

Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť