Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Hovädzie mäso
Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Hovädzie mäso
Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
stredná
Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
4 h. Náročnosť
stredná
Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 50 min.Náročnosť
vysoká
Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
vysoká
Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
stredná
"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
nízka
Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
vysoká
Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. 20 min.Náročnosť
nízka
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. Náročnosť
vysoká
Jemná smotanová omáčka s omamnou chuťou húb.
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Klasika s kyslo-korenistou chuťou dijonskej horčice na smotane.
Kuchtil
MichalČas prípravy
5 min.Náročnosť
nízka
Veľká, miešaná plnená fašírka.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu najemno duseného hovädzieho pliecka na redukcii z červeného vína. Toto chutne pripravené mäso je podávané s pyré zo sladkých zemiakov a koreňovej zeleniny so smotanou a bylinkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Zapekané mäso so zeleninou a syrom ochutenou zemiakovou kašou. Je to výborný obed, či večera a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte!
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka