svetvomne.sk

Hovädzie mäso

 

Maďarský držkový guláš Nový recept

Maďarský držkový guláš

Hustý, chutný guláš pre milovníkov hovädzích držiek.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie kocky v smotanovej omáčke s mrkvou

Hovädzie kocky v smotanovej omáčke s mrkvou

Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Dusené hovädzie na hubách

Dusené hovädzie na hubách

Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzí guláš so zemiakmi

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Sviečková s knedľou

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie ragú

Hovädzie ragú

Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 50 min.
Náročnosť
vysoká

Španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky

Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Držkový perkelt

Držkový perkelt

Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Sviečková na smotane

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Stejková omáčka s hubami

Stejková omáčka s hubami

Jemná smotanová omáčka s omamnou chuťou húb.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Hovädzie pliecko s batátovým pyré

Hovädzie pliecko s batátovým pyré

Recept na prípravu najemno duseného hovädzieho pliecka na redukcii z červeného vína. Toto chutne pripravené mäso je podávané s pyré zo sladkých zemiakov a koreňovej zeleniny so smotanou a bylinkami.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Jarná mäsová roláda

Jarná mäsová roláda

Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Farebná sekaná

Farebná sekaná

Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka

Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Španielsky vtáčik v rúre

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
stredná

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Zemiakové placky s hovädzím mäsom

Zemiakové placky s hovädzím mäsom

Obľúbené zemiakové placky, tentokrát s chutným marinovaným hovädzím mäsom na paprike.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Hovädzie predné so zelerom

Hovädzie predné so zelerom

Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h.
Náročnosť
vysoká

Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzia koložvárska kapusta

Hovädzia koložvárska kapusta

Obľúbená prekladaná kapusta s mletým hovädzím mäsom s ryžou, hovädzou klobásou, zaliata smotanou. Je to skutočne pochúťka!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Chilli con carne

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Hovädzia sekaná s mrkvou

Hovädzia sekaná s mrkvou

Skvelá, nemastná hovädzia fašírka plnená mrkvou. Podávame so zemiakovou prílohou, alebo s obľúbeným prívarkom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 50 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť