svetvomne.sk

Španielsky vtáčik v rúre

     

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

hovädzie stehno 600 g  horčica dijonská 4 ČL  vajce slepačie 2 ks  slanina údená 80 g  bravčové párky 4 ks  slanina údená 100 g  uhorka sterilizovaná kyslá  soľ

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a natenko vyklepeme. Plátky mäsa osolíme a natrieme horčicou. Do stredu vložíme plátok slaniny, párok, štvrtiny vajíčok a kúsky uhoriek.

2. 

Vytvoríme balíček a zaistíme špáradlami.

3. 

soľ  korenie čierne mleté  múka hladká 1 PL  voda 200 ml

Balíčky mäsa poukladáme do zapekacej misy, posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a podlejeme vodou.

4. 

Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť