Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.
recept,fotorecept,hovädzie stehno,vajce slepačie,slanina údená,slanina údená,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
horčica dijonská | 4 48 | čajové lyžičky kcal | |
hovädzie stehno | 600 876 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
párky bravčové | 4 ?? | kusy kcal | |
slanina údená | 180 1005 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
hovädzie stehno 600 gramov • horčica dijonská 4 čajové lyžičky • vajce slepačie 2 kusy • slanina údená 80 gramov • párky bravčové 4 kusy • slanina údená 100 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá • soľ
Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a natenko vyklepeme. Plátky mäsa osolíme a natrieme horčicou. Do stredu vložíme plátok slaniny, párok, štvrtiny vajíčok a kúsky uhoriek.

2.
Vytvoríme balíček a zaistíme špáradlami.

3.
soľ • korenie čierne mleté • múka hladká 1 polievková lyžica • voda 200 mililitrov
Balíčky mäsa poukladáme do zapekacej misy, posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a podlejeme vodou.

4.
Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!