svetvomne.sk

Španielsky vtáčik v rúre

    

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

hovädzie stehno 600 gramov  horčica dijonská 4 čajové lyžičky  vajce slepačie 2 kusy  slanina údená 80 gramov  párky bravčové 4 kusy  slanina údená 100 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá  soľ

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a natenko vyklepeme. Plátky mäsa osolíme a natrieme horčicou. Do stredu vložíme plátok slaniny, párok, štvrtiny vajíčok a kúsky uhoriek.

2. 

Vytvoríme balíček a zaistíme špáradlami.

3. 

soľ  korenie čierne mleté  múka hladká 1 polievková lyžica  voda 200 mililitrov

Balíčky mäsa poukladáme do zapekacej misy, posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a podlejeme vodou.

4. 

Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť