Pečené bravčové stehno
Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.
recept,fotorecept,bravčové stehno,cesnak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 1 | kilogram | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
korenie grilovacie | 1 | čajová lyžička | |
korenie rasca mletá | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
olej slnečnicový | 5 | polievkových lyžíc | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | 1 | čajová lyžička | |
voda | - |
Recept
2. Príprava marinády
olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc • cesnak 3 strúčiky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • korenie grilovacie 1 čajová lyžička
Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, rascu, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) a grilovacie korenie. Premiešame.
3.
Mäso potrieme marinádou a odložíme do chladničky asi na jednu hodinu.
4.
Mäso podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre asi 1,5 hodiny, pokiaľ nezmäkne. V priebehu pečenia môžme podľa potreby mäso podlievať, otáčať a prelievať výpekom.
5.
Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!