svetvomne.sk

Pečené bravčové stehno

    

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové stehno1kilogram
cesnak3štipky
korenie grilovacie1čajová lyžička
korenie rasca mletá1čajová lyžička
korenie čierne mleté1čajová lyžička
olej slnečnicový5polievkových lyžíc
soľ-
soľ zeleninová1čajová lyžička
voda-

1. 

bravčové stehno 1 kilogram  soľ

Bravčové stehno umyjeme a posolíme.

2. Príprava marinády

olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc  cesnak 3 štipky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá 1 čajová lyžička  soľ zeleninová 1 čajová lyžička  korenie grilovacie 1 čajová lyžička

Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, rascu, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) a grilovacie korenie. Premiešame.

Príprava marinády

3. 

Mäso potrieme marinádou a odložíme do chladničky asi na jednu hodinu.

4. 

voda

Mäso podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre asi 1,5 hodiny, pokiaľ nezmäkne. V priebehu pečenia môžme podľa potreby mäso podlievať, otáčať a prelievať výpekom.

5. 

Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť