svetvomne.sk

Cesnakovo-paprikový bôčik

Táto, nie práve najzdravšia :) lahôdka najlepšie chutí nakrájaná na čerstvom chlebíku potretom horčicou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčový bôčik800gramov
Cesnak8strúčikov
Paprika červená mletá1.5polivkovej lyžice
Soľ2čajové lyžičky
Voda2.5litra

1. 

bravčový bôčik 800 g  voda 2.5 l  soľ 2 ČL

Na uvedený pokrm vyberieme dobre prerastený bôčik, najlepšie bez kostí. Pokiaľ kúpime bôčik s kosťami po uvarení ich ľahko vytiahneme.
Bôčik umyjeme, vložíme do hrnca so slanou vodou. Varíme zakrytý približne 1,5 hodiny (do uvareného musí ísť ľahko zapichnúť, až po stred, vidlička).

2. 

cesnak 8 strúčikov

Uvarený bôčik vyberieme na tanier, vytiahneme z neho prípadné kosti a dobre ho celý potrieme roztlačeným cesnakom.

3. 

paprika červená mletá 1.5 PL

Bôčik dobre potrieme mletou červenou paprikou a jemne posolíme. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Dobre vychladnutý pokrájame na plátky a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť