svetvomne.sk

Cesnakovo-paprikový bôčik

Cesnakovo-paprikový bôčik

    

Táto, nie práve najzdravšia :) lahôdka najlepšie chutí nakrájaná na čerstvom chlebíku potretom horčicou.

recept,fotorecept,bravčový bôčik,cesnak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

Recept

1. 

bravčový bôčik 800 gramov  voda 2.5 litra  soľ 2 čajové lyžičky

Na uvedený pokrm vyberieme dobre prerastený bôčik, najlepšie bez kostí. Pokiaľ kúpime bôčik s kosťami po uvarení ich ľahko vytiahneme.
Bôčik umyjeme, vložíme do hrnca so slanou vodou. Varíme zakrytý približne 1,5 hodiny (do uvareného musí ísť ľahko zapichnúť, až po stred, vidlička).

2. 

cesnak 8 strúčikov

Uvarený bôčik vyberieme na tanier, vytiahneme z neho prípadné kosti a dobre ho celý potrieme roztlačeným cesnakom.

3. 

paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice

Bôčik dobre potrieme mletou červenou paprikou a jemne posolíme. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Dobre vychladnutý pokrájame na plátky a podávame.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

bravčový bôčik800gramov
cesnak8strúčikov
paprika červená mletá1.5polievkovej lyžice
soľ2čajové lyžičky
voda2.5litra

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť