Cesnakovo-paprikový bôčik
![Cesnakovo-paprikový bôčik](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000825/img_sk_4x3/cesnakovo-paprikovy-bocik_00180.jpg)
Táto, nie práve najzdravšia :) lahôdka najlepšie chutí nakrájaná na čerstvom chlebíku potretom horčicou.
recept,fotorecept,bravčový bôčik,cesnak,Bravčové mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik | 800 | gramov | |
cesnak | 8 | strúčikov | |
paprika červená mletá | 1.5 | polievkovej lyžice | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 2.5 | litra |
Recept
1.
bravčový bôčik 800 gramov • voda 2.5 litra • soľ 2 čajové lyžičky
Na uvedený pokrm vyberieme dobre prerastený bôčik, najlepšie bez kostí. Pokiaľ kúpime bôčik s kosťami po uvarení ich ľahko vytiahneme.
Bôčik umyjeme, vložíme do hrnca so slanou vodou. Varíme zakrytý približne 1,5 hodiny (do uvareného musí ísť ľahko zapichnúť, až po stred, vidlička).
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000825/small/IMG_0932w.jpg)
2.
cesnak 8 strúčikov
Uvarený bôčik vyberieme na tanier, vytiahneme z neho prípadné kosti a dobre ho celý potrieme roztlačeným cesnakom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000825/small/IMG_0959w.jpg)
3.
paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice
Bôčik dobre potrieme mletou červenou paprikou a jemne posolíme. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Dobre vychladnutý pokrájame na plátky a podávame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000825/small/IMG_0961w.jpg)
Dobrú chuť!