svetvomne.sk

Kapustový šalát Coleslaw

Kapustový šalát Coleslaw

    

Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

kapusta hlávková biela 650 gramov

Kapustu nadrobno nakrájame.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Vložíme ju do misy, posypeme soľou a necháme pol hodinu odpočívať.

3. 

cibuľa 50 gramov

Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.

4. 

zeler 200 gramov

Zeler očistíme, umyjeme, najemno postrúhame a pridáme ho k cibuli.

5. 

mrkva 150 gramov

Očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame mrkvu. Primiešame ju k zeleru a cibuli.

6. 

korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky  ocot balzamikový 2 čajové lyžičky

Kapustu čo najviac vyžmýkame z vody ktorú pustila a zmiešame ju so zeleninou. Pridáme korenie, cukor a vinný ocot. Dobre premiešame.

7. 

majonéza 300 mililitrov

Nakoniec do šalátu zamiešame majonézu. Šalát uložíme do druhého dňa do chladničky aby sa odležal.

Dobrú chuť!

cibuľa50gramov
cukor kryštálový1.5čajovej lyžičky
kapusta hlávková biela650gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
majonéza300mililitrov
mrkva150gramov
ocot balzamikový2čajové lyžičky
soľ1čajová lyžička
zeler200gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť