svetvomne.sk

Kapustový šalát Coleslaw

Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa50gramov
Cukor kryštálový1.5čajovej lyžičky
Kapusta biela650gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Majonéza light300mililitrov
Mrkva150gramov
Ocot balzamikový2čajové lyžičky
Soľ1čajová lyžička
Zeler200gramov

1. 

kapusta biela 650 g

Kapustu nadrobno nakrájame.

2. 

soľ 1 ČL

Vložíme ju do misy, posypeme soľou a necháme pol hodinu odpočívať.

3. 

cibuľa 50 g

Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.

4. 

zeler 200 g

Zeler očistíme, umyjeme, najemno postrúhame a pridáme ho k cibuli.

5. 

mrkva 150 g

Očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame mrkvu. Primiešame ju k zeleru a cibuli.

6. 

korenie čierne mleté ¼ ČL  cukor kryštálový 1.5 ČL  ocot balzamikový 2 ČL

Kapustu čo najviac vyžmýkame z vody ktorú pustila a zmiešame ju so zeleninou. Pridáme korenie, cukor a vinný ocot. Dobre premiešame.

7. 

majonéza light 300 ml

Nakoniec do šalátu zamiešame majonézu. Šalát uložíme do druhého dňa do chladničky aby sa odležal.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť