RECEPTY

Kapustový šalát Coleslaw

Kapustový šalát Coleslaw

Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,zeler,Zeleninové šaláty,Bezlepkové

Zeleninové šaláty

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa50gramov
cukor kryštálový1.5čajovej lyžičky
kapusta hlávková biela650gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
majonéza300mililitrov
mrkva150gramov
ocot balzamikový2čajové lyžičky
soľ1čajová lyžička
zeler200gramov

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 650 gramov

Kapustu nadrobno nakrájame.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Vložíme ju do misy, posypeme soľou a necháme pol hodinu odpočívať.

3. 

cibuľa 50 gramov

Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.

4. 

zeler 200 gramov

Zeler očistíme, umyjeme, najemno postrúhame a pridáme ho k cibuli.

5. 

mrkva 150 gramov

Očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame mrkvu. Primiešame ju k zeleru a cibuli.

6. 

korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky  ocot balzamikový 2 čajové lyžičky

Kapustu čo najviac vyžmýkame z vody ktorú pustila a zmiešame ju so zeleninou. Pridáme korenie, cukor a vinný ocot. Dobre premiešame.

7. 

majonéza 300 mililitrov

Nakoniec do šalátu zamiešame majonézu. Šalát uložíme do druhého dňa do chladničky aby sa odležal.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies