Kapustový šalát Coleslaw
Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,zeler,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlepkové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) › Sezóna - Zeler ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 50 | gramov | |
cukor kryštálový | 1.5 | čajovej lyžičky | |
kapusta hlávková biela | 650 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
majonéza | 300 | mililitrov | |
mrkva | 150 | gramov | |
ocot balzamikový | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
zeler | 200 | gramov |
Recept
6.
korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky • ocot balzamikový 2 čajové lyžičky
Kapustu čo najviac vyžmýkame z vody ktorú pustila a zmiešame ju so zeleninou. Pridáme korenie, cukor a vinný ocot. Dobre premiešame.
7.
majonéza 300 mililitrov
Nakoniec do šalátu zamiešame majonézu. Šalát uložíme do druhého dňa do chladničky aby sa odležal.
Dobrú chuť!