svetvomne.sk

Kapustovo-cviklový krémový šalát

Kapustovo-cviklový krémový šalát

    

Výborný šalát vhodný ako príloha k mäsám. Ako samostatný pokrm môže byť, bez pridania tatárskej omáčky, zdravou večerou pre všetkých dietárov.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

kapusta hlávková biela 800 gramov

Kapustu pokrájame na malé kúsky.

2. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Vložíme ju do hrnca, prisypeme soľ, rascu, premiešame a necháme odpočívať.

3. 

cvikla - červená repa 1 kilogram

Cviklu umyjeme a do mäkka uvaríme vo vode (asi za 1-1,5 hodinu). Necháme vychladnúť a ošúpeme.

4. 

Cviklu nahrubo pristrúhame ku kapuste.

5. 

cibuľa 100 gramov  ocot 2 polievkové lyžice  soľ

Cibuľu ošúpeme a tiež nahrubo dostrúhame do šalátu. Pridáme ocot, soľ (podľa chuti) a dobre premiešame.

6. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 mililitrov

Vmiešame jogurt a necháme do druhého dňa v chlade uležať.

7. 

tatárska omáčka 150 mililitrov

Pred podávaním primiešame tatársku omáčku.

Dobrú chuť!

cibuľa100gramov
cvikla - červená repa1kilogram
jogurt biely 3,5% tuku400mililitrov
kapusta hlávková biela800gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
ocot2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
soľ-
tatárska omáčka150mililitrov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť