svetvomne.sk

Kapustovo-cviklový krémový šalát

    

Výborný šalát vhodný ako príloha k mäsám. Ako samostatný pokrm môže byť, bez pridania tatárskej omáčky, zdravou večerou pre všetkých dietárov.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa100gramov
cvikla - červená repa1kilogram
jogurt biely 3,5% tuku400mililitrov
kapusta hlávková biela800gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
ocot2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
soľ-
tatárska omáčka150mililitrov

1. 

kapusta hlávková biela 800 gramov

Kapustu pokrájame na malé kúsky.

2. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Vložíme ju do hrnca, prisypeme soľ, rascu, premiešame a necháme odpočívať.

3. 

cvikla - červená repa 1 kilogram

Cviklu umyjeme a do mäkka uvaríme vo vode (asi za 1-1,5 hodinu). Necháme vychladnúť a ošúpeme.

4. 

Cviklu nahrubo pristrúhame ku kapuste.

5. 

cibuľa 100 gramov  ocot 2 polievkové lyžice  soľ

Cibuľu ošúpeme a tiež nahrubo dostrúhame do šalátu. Pridáme ocot, soľ (podľa chuti) a dobre premiešame.

6. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 mililitrov

Vmiešame jogurt a necháme do druhého dňa v chlade uležať.

7. 

tatárska omáčka 150 mililitrov

Pred podávaním primiešame tatársku omáčku.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť