Kapustovo-cviklový krémový šalát
Výborný šalát vhodný ako príloha k mäsám. Ako samostatný pokrm môže byť, bez pridania tatárskej omáčky, zdravou večerou pre všetkých dietárov.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,cvikla - červená repa,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlepkové › Sezóna - Červená repa › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
cvikla - červená repa | 1 | kilogram | |
jogurt biely 3,5% tuku | 400 | mililitrov | |
kapusta hlávková biela | 800 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
tatárska omáčka | 150 | mililitrov |
Recept
2.
soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Vložíme ju do hrnca, prisypeme soľ, rascu, premiešame a necháme odpočívať.
3.
cvikla - červená repa 1 kilogram
Cviklu umyjeme a do mäkka uvaríme vo vode (asi za 1-1,5 hodinu). Necháme vychladnúť a ošúpeme.
4.
Cviklu nahrubo pristrúhame ku kapuste.
5.
cibuľa 100 gramov • ocot 2 polievkové lyžice • soľ
Cibuľu ošúpeme a tiež nahrubo dostrúhame do šalátu. Pridáme ocot, soľ (podľa chuti) a dobre premiešame.
Dobrú chuť!