svetvomne.sk

Kapustovo-mrkvový šalát

    

Obľúbený klasický šalát zo sparenej kapusty v sladkokyslom náleve. Podávame k pečeným a duseným mäsám.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa120gramov
citrón1kus
cukor práškový30gramov
kapusta hlávková biela1kilogram
mrkva200gramov
ocot15mililitrov
olej olivový2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
voda-
voda300mililitrov

1. 

kapusta hlávková biela 1 kilogram

Kapustu natenko nakrájame. Vložíme ju do cedníka. Cedník vložíme do misky.

2. 

voda

Kapustu zalejeme horúcou vodou a minútku necháme vo vode postáť. Potom cedník vyberieme, necháme stiecť všetku vodu a kapustu vložíme do misy. Necháme vychladiť.

3. 

cibuľa 120 gramov  mrkva 200 gramov

Cibuľu ošúpeme, pokrájame na tenké polkolieska a tie rozoberieme. Očistíme mrkvu a najemno postrúhame.

4. 

soľ 1 čajová lyžička

Cibuľu pridáme spolu s mrkvou ku kapuste, osolíme a premiešame.

5. 

voda 300 mililitrov  cukor práškový 30 gramov  ocot 15 mililitrov  olej olivový 2 polievkové lyžice  citrón 1 kus

Zalejeme vodou v ktorej sme rozpustili cukor a priliali sme do nej ocot. Nakoniec pridáme olej, šťavu z citróna podľa chuti a šalát dobre premiešame. Uložíme do chladničky. Asi pol hodinu pred podávaním ho vyberieme a necháme ohriať na takmer izbovú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť