Kapustovo-mrkvový šalát

Obľúbený klasický šalát zo sparenej kapusty v sladkokyslom náleve. Podávame k pečeným a duseným mäsám.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,mrkva,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 53 | gramov kcal | |
citrón | 1 ?? | kus kcal | |
cukor práškový | 30 117 | gramov kcal | |
kapusta hlávková biela | 1 290 | kilogram kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
ocot | 15 7 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 1 kilogram
Kapustu natenko nakrájame. Vložíme ju do cedníka. Cedník vložíme do misky.

2.
Kapustu zalejeme horúcou vodou a minútku necháme vo vode postáť. Potom cedník vyberieme, necháme stiecť všetku vodu a kapustu vložíme do misy. Necháme vychladiť.

3.
cibuľa 120 gramov • mrkva 200 gramov
Cibuľu ošúpeme, pokrájame na tenké polkolieska a tie rozoberieme. Očistíme mrkvu a najemno postrúhame.


5.
voda 300 mililitrov • cukor práškový 30 gramov • ocot 15 mililitrov • olej olivový 2 polievkové lyžice • citrón 1 kus
Zalejeme vodou v ktorej sme rozpustili cukor a priliali sme do nej ocot. Nakoniec pridáme olej, šťavu z citróna podľa chuti a šalát dobre premiešame. Uložíme do chladničky. Asi pol hodinu pred podávaním ho vyberieme a necháme ohriať na takmer izbovú teplotu.

Dobrú chuť!