svetvomne.sk

Chrumkavý zeleninový šalát

    

Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľka jarná4kusy
citrón-
cukor trstinový2polievkové lyžice
kapusta hlávková biela skorá500gramov
limetka-
mrkva100gramov
ocot-
paradajky350gramov
soľ1čajová lyžička
uhorka poľná500gramov
voda300mililitrov

1. 

kapusta hlávková biela skorá 500 gramov  uhorka poľná 500 gramov  paradajky 350 gramov  cibuľka jarná 4 kusy  mrkva 100 gramov

Kapustu očistíme a opláchneme pod vodou. Necháme odkvapkať. Uhorku umyjeme, nešúpeme a po dĺžke prekrojíme na štvrtiny. Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny. Cibuľku očistíme a umyjeme. Mrkvu ošúpeme a umyjeme. Všetku zeleninu, okrem mrkvy a cibuľky, strúhame v kuchynskom robote na kotúči na tenké strúhanie kapusty. Kapustu pokrájame na menšie kúsky, postrúhame...

2. 

soľ 1 čajová lyžička

...a vložíme ju do hlbokej misy. Osolíme a necháme chvíľu postáť. Potom ľahko vyžmýkame.

3. 

Mrkvu nahrubo postrúhame a pridáme ku kapuste.

4. 

Uhorky postrúhané na tenké plátky...

5. 

...spolu s na plátky postrúhanými paradajkami vložíme do misy k zelenine. Cibuľku najemno nakrájame na kolieska a tiež dáme do šalátu.

6. 

voda 300 mililitrov  cukor trstinový 2 polievkové lyžice

Vo vode rozpustíme cukor...

7. 

citrón  limetka  ocot

...a pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, šťavu z limetky, alebo ocot.

8. 

Nálev nalejeme do šalátu a premiešame. Podľa chuti môžeme prisladiť, prikysliť, či prisoliť. Šalát necháme hodinku postáť v chlade a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť