Chrumkavý zeleninový šalát

Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela skorá,uhorka poľná,paradajky,cibuľka jarná,mrkva,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Skorá biela kapusta › Sezóna - Paradajky › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Uhorky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 4 ?? | kusy kcal | |
citrón | 0 ?? | kcal | |
cukor trstinový | 2 80 | polievkové lyžice kcal | |
kapusta hlávková biela skorá | 500 145 | gramov kcal | |
limetka | 0 ?? | kcal | |
mrkva | 100 45 | gramov kcal | |
ocot | 0 ?? | kcal | |
paradajky | 350 88 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
uhorka poľná | 500 70 | gramov kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
kapusta hlávková biela skorá 500 gramov • uhorka poľná 500 gramov • paradajky 350 gramov • cibuľka jarná 4 kusy • mrkva 100 gramov
Kapustu očistíme a opláchneme pod vodou. Necháme odkvapkať. Uhorku umyjeme, nešúpeme a po dĺžke prekrojíme na štvrtiny. Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny. Cibuľku očistíme a umyjeme. Mrkvu ošúpeme a umyjeme. Všetku zeleninu, okrem mrkvy a cibuľky, strúhame v kuchynskom robote na kotúči na tenké strúhanie kapusty. Kapustu pokrájame na menšie kúsky, postrúhame...

2.
soľ 1 čajová lyžička
...a vložíme ju do hlbokej misy. Osolíme a necháme chvíľu postáť. Potom ľahko vyžmýkame.

3.
Mrkvu nahrubo postrúhame a pridáme ku kapuste.

4.
Uhorky postrúhané na tenké plátky...

5.
...spolu s na plátky postrúhanými paradajkami vložíme do misy k zelenine. Cibuľku najemno nakrájame na kolieska a tiež dáme do šalátu.


8.
Nálev nalejeme do šalátu a premiešame. Podľa chuti môžeme prisladiť, prikysliť, či prisoliť. Šalát necháme hodinku postáť v chlade a podávame.

Dobrú chuť!