svetvomne.sk

Chrumkavý zeleninový šalát

     

Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľka jarná4kusy
Citrón
Cukor trstinový2polievkové lyžice
Kapusta hlávková biela skorá500gramov
Limetka
Mrkva100gramov
Ocot
Paradajky350gramov
Soľ1čajová lyžička
Uhorka poľná500gramov
Voda300mililitrov

1. 

kapusta hlávková biela skorá 500 g  uhorka poľná 500 g  paradajky 350 g  cibuľka jarná 4 ks  mrkva 100 g

Kapustu očistíme a opláchneme pod vodou. Necháme odkvapkať. Uhorku umyjeme, nešúpeme a po dĺžke prekrojíme na štvrtiny. Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny. Cibuľku očistíme a umyjeme. Mrkvu ošúpeme a umyjeme. Všetku zeleninu, okrem mrkvy a cibuľky, strúhame v kuchynskom robote na kotúči na tenké strúhanie kapusty. Kapustu pokrájame na menšie kúsky, postrúhame...

2. 

soľ 1 ČL

...a vložíme ju do hlbokej misy. Osolíme a necháme chvíľu postáť. Potom ľahko vyžmýkame.

3. 

Mrkvu nahrubo postrúhame a pridáme ku kapuste.

4. 

Uhorky postrúhané na tenké plátky...

5. 

...spolu s na plátky postrúhanými paradajkami vložíme do misy k zelenine. Cibuľku najemno nakrájame na kolieska a tiež dáme do šalátu.

6. 

voda 300 ml  cukor trstinový 2 PL

Vo vode rozpustíme cukor...

7. 

citrón  limetka  ocot

...a pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, šťavu z limetky, alebo ocot.

8. 

Nálev nalejeme do šalátu a premiešame. Podľa chuti môžeme prisladiť, prikysliť, či prisoliť. Šalát necháme hodinku postáť v chlade a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť