Chrumkavý zeleninový šalát
Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela skorá,uhorka poľná,paradajky,cibuľka jarná,mrkva,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty Bezlaktózové Bezlepkové Sezónne recepty Sezóna - Skorá biela kapusta Sezóna - Uhorky Sezóna - Paradajky Sezóna - Mrkva
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 4 | kusy | |
citrón | - | ||
cukor trstinový | 2 | polievkové lyžice | |
kapusta hlávková biela skorá | 500 | gramov | |
limetka | - | ||
mrkva | 100 | gramov | |
ocot | - | ||
paradajky | 350 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
uhorka poľná | 500 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1.
kapusta hlávková biela skorá 500 gramov • uhorka poľná 500 gramov • paradajky 350 gramov • cibuľka jarná 4 kusy • mrkva 100 gramov
Kapustu očistíme a opláchneme pod vodou. Necháme odkvapkať. Uhorku umyjeme, nešúpeme a po dĺžke prekrojíme na štvrtiny. Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny. Cibuľku očistíme a umyjeme. Mrkvu ošúpeme a umyjeme. Všetku zeleninu, okrem mrkvy a cibuľky, strúhame v kuchynskom robote na kotúči na tenké strúhanie kapusty. Kapustu pokrájame na menšie kúsky, postrúhame...
2.
soľ 1 čajová lyžička
...a vložíme ju do hlbokej misy. Osolíme a necháme chvíľu postáť. Potom ľahko vyžmýkame.
3.
Mrkvu nahrubo postrúhame a pridáme ku kapuste.
4.
Uhorky postrúhané na tenké plátky...
5.
...spolu s na plátky postrúhanými paradajkami vložíme do misy k zelenine. Cibuľku najemno nakrájame na kolieska a tiež dáme do šalátu.
8.
Nálev nalejeme do šalátu a premiešame. Podľa chuti môžeme prisladiť, prikysliť, či prisoliť. Šalát necháme hodinku postáť v chlade a podávame.
Dobrú chuť!