RECEPTY

Gratinované zemiaky

Gratinované zemiaky

Vynikajúce zapečené tenké plátky zo zemiakov so smotanou a syrom. Ideálne keď potrebujete doplniť kalórie :)

recept,fotorecept,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zemiakové prílohy,Francúzska kuchyňa,Bezlepkové,Sezónne recepty

Zemiakové prílohy

Francúzska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie čierne mleté4štipky
maslo20gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ4štipky
syr polotvrdý zrejúci100gramov
zemiaky900gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 900 gramov

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

2. 

Zemiaky nakrájame na plátky hrubé približne 2 mm.

3. 

syr polotvrdý zrejúci 100 gramov

Syr nastrúhame najemno.

4. 

maslo 20 gramov

Pekáč vymažeme maslom.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  soľ 4 štipky  korenie čierne mleté 4 štipky

Asi štvrtinu zemiakov rozložíme na dno pekáča. Vrstvu osolíme, okoreníme, zasypeme tretinou syr a polejeme štvrtinou smotany.

6. 

Rovnako vytvoríme ďalšie dve vrstvy a nakoniec poslednú štvrtú, ale už bez syra.

7. 

Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť