Gratinované zemiaky
Vynikajúce zapečené tenké plátky zo zemiakov so smotanou a syrom. Ideálne keď potrebujete doplniť kalórie :)
recept,fotorecept,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zemiakové prílohy,Francúzska kuchyňa,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zemiakové prílohy
Francúzska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | 4 | štipky | |
maslo | 20 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 4 | štipky | |
syr polotvrdý zrejúci | 100 | gramov | |
zemiaky | 900 | gramov |
Recept
2.
Zemiaky nakrájame na plátky hrubé približne 2 mm.
5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • soľ 4 štipky • korenie čierne mleté 4 štipky
Asi štvrtinu zemiakov rozložíme na dno pekáča. Vrstvu osolíme, okoreníme, zasypeme tretinou syr a polejeme štvrtinou smotany.
6.
Rovnako vytvoríme ďalšie dve vrstvy a nakoniec poslednú štvrtú, ale už bez syra.
7.
Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!