svetvomne.sk

Gratinované zemiaky

     

Vynikajúce zapečené tenké plátky zo zemiakov so smotanou a syrom. Ideálne keď potrebujete doplniť kalórie :)

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Korenie čierne mleté4štipky
Maslo20gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Soľ4štipky
Syr polotvrdý zrejúci100gramov
Zemiaky900gramov

1. 

zemiaky 900 g

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

2. 

Zemiaky nakrájame na plátky hrubé približne 2 mm.

3. 

syr polotvrdý zrejúci 100 g

Syr nastrúhame najemno.

4. 

maslo 20 g

Pekáč vymažeme maslom.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  soľ 4 štipky  korenie čierne mleté 4 štipky

Asi štvrtinu zemiakov rozložíme na dno pekáča. Vrstvu osolíme, okoreníme, zasypeme tretinou syr a polejeme štvrtinou smotany.

6. 

Rovnako vytvoríme ďalšie dve vrstvy a nakoniec poslednú štvrtú, ale už bez syra.

7. 

Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť