Vyprážaný syr

Jednoduchá obľúbená klasika na obed. Pre príjem nezdravého množstva energie konzumujmeme s hranolkami :) Pre príjem zdravšieho množstva energie doporučujeme ako prílohu varené zemiaky. Samozrejmosťou je podávanie tatárskej omáčky k pokrmu.
recept,fotorecept,syr Eidam,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›Ingrediencie
Ingrediencie
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
syr Eidam | 320 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
syr Eidam 320 gramov • múka hladká • vajce slepačie 3 kusy • strúhanka
Syr nakrájame na asi 0,8-1 cm hrubé plátky. Mnohé predajne takto nakrájaný syr majú vopred pripravený, alebo vám ho na požiadanie nakrájajú. Jedna porcia syra by mala vážiť okolo 80g. Pripravíme si na: 1.tanier múku, 2.tanier vajíčka, ktoré rozšľaháme vidličkou, 3.tanier strúhanku. Každú porciu syra z oboch strán obalíme v múke, vajíčku, strúhanke. Aby syr pri smažení nevytekal môžeme ho po obalení v strúhanke opäť namočiť do vajíčka a znovu obaliť v strúhanke.

2.
zemiaky • voda • soľ • maslo • petržlenová vňať
Pred samotným smažením syra si očistíme zemiaky, pokrájame ich na kocky a uvaríme v slanej vode. Uvarené scedíme, omastíme maslom a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Jemne premiešame.

3.
V panvici rozohrejeme olej. Do horúceho vložíme syr a chvíľu ho smažíme z jednej strany (20-30 sekúnd)...

4.
... otočíme pomocou kuchynskej obracačky a dosmažíme z druhej strany. Vypražený syr vyberieme na tanier a kuchynskou utierkou odsajeme prebytočný tuk. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!