svetvomne.sk

Plnený baklažán v cestíčku

     

Chutný zeleninovo-syrový obed.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Baklažán2kusy
Korenie rasca drvená¼čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
Múka hladká200gramov
Múka hladká
Olej fritovací
Pažítka20gramov
Soľ
Soľ½čajovej lyžičky
Syr camembert125gramov
Syr tavený140gramov
Tvaroh jemný mäkký125gramov
Vajce slepačie1kus

1. 

baklažán 2 ks

Baklažány umyjeme, odstránime zelené časti a nakrájame na plátky.

2. 

soľ

Nakrájané baklažány osolíme z oboch strán a necháme 15 -20 minút odležať.

3. 

tvaroh jemný mäkký 125 g  syr tavený 140 g  pažítka 20 g  korenie rasca drvená ¼ ČL  soľ ¼ ČL

Z tvarohu, syru, čerstvej nasekanej pažítky, rasce a soli si vymiešame plnku.

4. 

múka hladká 200 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ ¼ ČL

Z múky, mlieka, vajíčka a štipky soli vyšľaháme hladké cestíčko. Ak je cestíčko riedke môžeme pridať ešte lyžicu múky.

5. 

Odstáte baklažány umyjeme od soli pod tečúcou vodou a ľahko osušíme papierovou kuchynskou utierkou. Rozložíme ich na pracovnú dosku a každý potrieme pripravenou plnkou.

6. 

syr Camembert 125 g

Syr nakrájame na plátky a vždy jeden plátok položíme na polovicu baklažánu. Potom plátok baklažánu preložíme a spojíme špáradlom.

7. 

múka hladká

Naplnené baklažány poprášime z oboch strán múkou.

8. 

olej fritovací

V panvici rozohrejeme olej, baklažány namáčame do cestíčka a 5 minút ich v oleji, na miernom ohni, vyprážame z jednej strany.

9. 

Baklažány otočíme a 5 minút vypražíme z druhej strany.

10. 

Vypražené vyberieme z oleja a uložíme na papierovú kuchynskú utierku aby sa odstránil prebytočný olej.

11. 

Plnené baklažány podávame so zemiakovou prílohou (hranolkami, varenými zemiakmi) a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť