Baklažánovo-cícerové karí
Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.
recept,fotorecept,cícer sterilizovaný,baklažán,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Indická kuchyňa Bezlaktózové Bezlepkové Sezónne recepty Ázijská kuchyňa Sezóna - Baklažán
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 350 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa červená | 80 | gramov | |
cícer sterilizovaný | 250 | gramov | |
korenie chilli | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie fenikel | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie rímska rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
mlieko kokosové | 100 | mililitrov | |
olej sezamový | 3 | polievkové lyžice | |
paradajky sterilizované | 250 | gramov | |
soľ himalájska ružová | 1 | čajová lyžička | |
voda | 200 | mililitrov | |
zázvor koreň | 8 | gramov |
Recept
1.
cibuľa červená 80 gramov • cesnak 2 strúčiky • zázvor koreň 8 gramov • paradajky sterilizované 250 gramov • olej sezamový 3 polievkové lyžice • korenie rímska rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • korenie fenikel ¼ čajovej lyžičky
Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Očistíme cesnak a zázvor, oba nastrúhame. Čerstvé paradajky umyjeme a pokrájame (sterilizované stačí rozmačkať). V panvici zohrejeme olej a pridáme rascu a fenikel. Hneď ako prepukajú a prevoňajú olej...
2.
...pridáme cibuľu a osmažíme ju.
3.
K cibuli pridáme cesnak a zázvor. Chvíľku smažíme spolu s cibuľou.
4.
voda 50 mililitrov
Pridáme paradajky, prehrejeme a vložíme do mixéra. Pridáme vodu a zmixujeme na pastu.
5.
korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie chilli ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky
Pastu vrátime do panvice a pridáme koreniny. Premiešame a po zovretí...
7.
voda 150 mililitrov • soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička
Prilejeme vodu, osolíme a 15 minút dusíme pod pokrievkou.
10.
...a podávame. Tradične sa odporúča podávanie s ryžou, chutnou jogurtovou raitou či iným šalátom.
Dobrú chuť!