svetvomne.sk

Baklažánovo-cícerové karí

     

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Baklažán350gramov
Cesnak2strúčiky
Cibuľa červená80gramov
Cícer sterilizovaný250gramov
Korenie chilli½čajovej lyžičky
Korenie fenikel ¼čajovej lyžičky
Korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
Korenie kurkuma1čajová lyžička
Korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
Mlieko kokosové100mililitrov
Olej sezamový3polievkové lyžice
Paradajky sterilizované250gramov
Soľ himalájska ružová1čajová lyžička
Voda200mililitrov
Zázvor koreň8gramov

1. 

cibuľa červená 80 g  cesnak 2 strúčiky  zázvor koreň 8 g  paradajky sterilizované 250 g  olej sezamový 3 PL  korenie rímska rasca mletá  ¼ ČL  korenie fenikel  ¼ ČL

Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Očistíme cesnak a zázvor, oba nastrúhame. Čerstvé paradajky umyjeme a pokrájame (sterilizované stačí rozmačkať). V panvici zohrejeme olej a pridáme rascu a fenikel. Hneď ako prepukajú a prevoňajú olej...

2. 

...pridáme cibuľu a osmažíme ju.

3. 

K cibuli pridáme cesnak a zázvor. Chvíľku smažíme spolu s cibuľou.

4. 

voda 50 ml

Pridáme paradajky, prehrejeme a vložíme do mixéra. Pridáme vodu a zmixujeme na pastu.

5. 

korenie kurkuma 1 ČL  korenie chilli ½ ČL  korenie koriander mletý ½ ČL

Pastu vrátime do panvice a pridáme koreniny. Premiešame a po zovretí...

6. 

baklažán 350 g

...pridáme baklažán pokrájaný na malé kocky.

7. 

voda 150 ml  soľ himalájska ružová 1 ČL

Prilejeme vodu, osolíme a 15 minút dusíme pod pokrievkou.

8. 

cícer sterilizovaný 250 g

K baklažánu pridáme cícer (scedený z nálevu) a prevaríme.

9. 

mlieko kokosové 100 ml

Primiešame kokosové mlieko...

10. 

...a podávame. Tradične sa odporúča podávanie s ryžou, chutnou jogurtovou raitou či iným šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť