svetvomne.sk

Baklažánovo-cícerové karí

    

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
baklažán350gramov
cesnak2strúčiky
cibuľa červená80gramov
cícer sterilizovaný250gramov
korenie chilli½čajovej lyžičky
korenie fenikel ¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
korenie kurkuma1čajová lyžička
korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
mlieko kokosové100mililitrov
olej sezamový3polievkové lyžice
paradajky sterilizované250gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
voda200mililitrov
zázvor koreň8gramov

1. 

cibuľa červená 80 gramov  cesnak 2 strúčiky  zázvor koreň 8 gramov  paradajky sterilizované 250 gramov  olej sezamový 3 polievkové lyžice  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky  korenie fenikel  ¼ čajovej lyžičky

Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Očistíme cesnak a zázvor, oba nastrúhame. Čerstvé paradajky umyjeme a pokrájame (sterilizované stačí rozmačkať). V panvici zohrejeme olej a pridáme rascu a fenikel. Hneď ako prepukajú a prevoňajú olej...

2. 

...pridáme cibuľu a osmažíme ju.

3. 

K cibuli pridáme cesnak a zázvor. Chvíľku smažíme spolu s cibuľou.

4. 

voda 50 mililitrov

Pridáme paradajky, prehrejeme a vložíme do mixéra. Pridáme vodu a zmixujeme na pastu.

5. 

korenie kurkuma 1 čajová lyžička  korenie chilli ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky

Pastu vrátime do panvice a pridáme koreniny. Premiešame a po zovretí...

6. 

baklažán 350 gramov

...pridáme baklažán pokrájaný na malé kocky.

7. 

voda 150 mililitrov  soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička

Prilejeme vodu, osolíme a 15 minút dusíme pod pokrievkou.

8. 

cícer sterilizovaný 250 gramov

K baklažánu pridáme cícer (scedený z nálevu) a prevaríme.

9. 

mlieko kokosové 100 mililitrov

Primiešame kokosové mlieko...

10. 

...a podávame. Tradične sa odporúča podávanie s ryžou, chutnou jogurtovou raitou či iným šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť