svetvomne.sk

Tofu-baklažánové burgre s mrkvou

Jemné vegetariánske fašírky. Chuť tofu sa v zelenine ľahko stratí a preto zachutia aj nevegetariánom. Fašírky pripravené s cícerovou múkou sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Baklažán250gramov
Cibuľa100gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Maslo20gramov
Mrkva250gramov
Múka cícerová hladká2polievkové lyžice
Soľ1čajová lyžička
Soľ
Tofu biele360gramov

1. 

baklažán 250 g  mrkva 250 g  cibuľa 100 g

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Očistíme mrkvu a baklažán. Nahrubo postrúhame.

2. 

maslo 20 g  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ 1 ČL

V panvici rozpustíme maslo, osmažíme na ňom cibuľu, pridáme zeleninu, soľ a korenie a 5-8 minút podusíme.

3. 

tofu biele 360 g

Nahrubo postrúhame tofu.

4. 

múka cícerová hladká 2 PL  soľ

Tofu spolu so zeleninou vložíme do misy a pridáme múku. Premiešame a necháme 10 minút postáť. Podľa chuti môžeme prisoliť.

5. 

Zo zmesi tvoríme guľôčky, ktoré jemne sploštíme.

6. 

Fašírky tepelne upravíme. Môžeme ich upiecť na vrchnej panvici v ActiFry hrnci (panvicu ľahko naolejujeme a z každej strany opekáme...

7. 

...3-4 minúty). Alebo ich poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v rúre. Tiež je možné ich pripravovať na grile. Počas pečenia sú krehké, preto pri obracaní postupujeme opatrne. Keď chladnú spevnejú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť