Jemné vegetariánske fašírky. Chuť tofu sa v zelenine ľahko stratí a preto zachutia aj nevegetariánom. Fašírky pripravené s cícerovou múkou sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.
recept,fotorecept,baklažán,mrkva,tofu biele,múka cícerová hladká,Bezmäsité hlavné jedlá,Recepty na gril,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
12
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
1.
baklažán 250 gramov • mrkva 250 gramov • cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Očistíme mrkvu a baklažán. Nahrubo postrúhame.
2.
maslo 20 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
V panvici rozpustíme maslo, osmažíme na ňom cibuľu, pridáme zeleninu, soľ a korenie a 5-8 minút podusíme.
4.
múka cícerová hladká 2 polievkové lyžice • soľ
Tofu spolu so zeleninou vložíme do misy a pridáme múku. Premiešame a necháme 10 minút postáť. Podľa chuti môžeme prisoliť.
5.
Zo zmesi tvoríme guľôčky, ktoré jemne sploštíme.
6.
Fašírky tepelne upravíme. Môžeme ich upiecť na vrchnej panvici v ActiFry hrnci (panvicu ľahko naolejujeme a z každej strany opekáme...
7.
...3-4 minúty). Alebo ich poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v rúre. Tiež je možné ich pripravovať na grile. Počas pečenia sú krehké, preto pri obracaní postupujeme opatrne. Keď chladnú spevnejú.
Dobrú chuť!
baklažán | 250 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
mrkva | 250 | gramov | |
múka cícerová hladká | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
tofu biele | 360 | gramov |