RECEPTY

Tofu-baklažánové burgre s mrkvou

Tofu-baklažánové burgre s mrkvou

Jemné vegetariánske fašírky. Chuť tofu sa v zelenine ľahko stratí a preto zachutia aj nevegetariánom. Fašírky pripravené s cícerovou múkou sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.

recept,fotorecept,baklažán,mrkva,tofu biele,múka cícerová hladká,Bezmäsité hlavné jedlá,Recepty na gril,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

baklažán250gramov
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo20gramov
mrkva250gramov
múka cícerová hladká2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
soľ-
tofu biele360gramov

 

Recept

1. 

baklažán 250 gramov  mrkva 250 gramov  cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Očistíme mrkvu a baklažán. Nahrubo postrúhame.

2. 

maslo 20 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

V panvici rozpustíme maslo, osmažíme na ňom cibuľu, pridáme zeleninu, soľ a korenie a 5-8 minút podusíme.

3. 

tofu biele 360 gramov

Nahrubo postrúhame tofu.

4. 

múka cícerová hladká 2 polievkové lyžice  soľ

Tofu spolu so zeleninou vložíme do misy a pridáme múku. Premiešame a necháme 10 minút postáť. Podľa chuti môžeme prisoliť.

5. 

Zo zmesi tvoríme guľôčky, ktoré jemne sploštíme.

6. 

Fašírky tepelne upravíme. Môžeme ich upiecť na vrchnej panvici v ActiFry hrnci (panvicu ľahko naolejujeme a z každej strany opekáme...

7. 

...3-4 minúty). Alebo ich poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v rúre. Tiež je možné ich pripravovať na grile. Počas pečenia sú krehké, preto pri obracaní postupujeme opatrne. Keď chladnú spevnejú.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies