svetvomne.sk

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

     

Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Karfiol500gramov
Korenie garam masala½čajovej lyžičky
Múka cícerová hladká150gramov
Olej na vyprážanie
Soľ himalájska ružová½čajovej lyžičky
Voda150mililitrov

1. 

karfiol 500 g

Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vriacou osolenou vodou a 3 minúty povaríme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v pare, 5 minút postáť. Odokryjeme a necháme vychladnúť a obschnúť.

2. 

múka cícerová hladká 150 g  soľ himalájska ružová ½ ČL  korenie Garam masala ½ ČL

Múku zmiešame so soľou a korením.

3. 

voda 150 ml

Prilejeme najprv 100 ml vody, rozmiešame. Podľa potreby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké cestíčko.

4. 

V cestíčku máčame ružičky karfiolu...

5. 

olej na vyprážanie

...a vyprážame ich v horúcom oleji.

6. 

Vypražené vyberieme z oleja, necháme odkvapkať...

7. 

...a po krátkom vychladení môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť