Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku
Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.
recept,fotorecept,karfiol,múka cícerová hladká,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Indická kuchyňa Vegetariánske recepty Vegánske recepty Bezlaktózové Bezlepkové Sezónne recepty Ázijská kuchyňa Sezóna - Karfiol
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 500 | gramov | |
korenie Garam masala | ½ | čajovej lyžičky | |
múka cícerová hladká | 150 | gramov | |
olej na vyprážanie | - | ||
soľ himalájska ružová | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
karfiol 500 gramov
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vriacou osolenou vodou a 3 minúty povaríme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v pare, 5 minút postáť. Odokryjeme a necháme vychladnúť a obschnúť.
2.
múka cícerová hladká 150 gramov • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky • korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky
Múku zmiešame so soľou a korením.
3.
voda 150 mililitrov
Prilejeme najprv 100 ml vody, rozmiešame. Podľa potreby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké cestíčko.
4.
V cestíčku máčame ružičky karfiolu...
6.
Vypražené vyberieme z oleja, necháme odkvapkať...
7.
...a po krátkom vychladení môžeme podávať.
Dobrú chuť!