Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.
recept,fotorecept,karfiol,paradajkové pyré,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Indická kuchyňa,Čínska kuchyňa,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Bezlaktózové › Indická kuchyňa › Čínska kuchyňa › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Sezóna - Karfiol › Ázijská kuchyňa ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
cibuľka jarná | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
karfiol | 500 145 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hladká | 3 157 | polievkové lyžice kcal | |
olej repkový | 1000 8990 | mililitrov kcal | |
olej repkový | 5 675 | polievkových lyžíc kcal | |
papriková pasta - pikantná | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
paradajkové pyré | 200 ?? | gramov kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
sójová omáčka | 1 21 | polievková lyžica kcal | |
voda | 180 398 | mililitrov kcal | |
zázvor koreň | 10 3 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 6 325 | polievkových lyžíc kcal |
Recept


3.
Karfiol scedíme a necháme vychladnúť.

4.
škrob kukuričný 3 polievkové lyžice • múka hladká 3 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička
Zmiešame si suché ingrediencie na cestíčko.


6.
Do cestíčka jemne primiešame ružičky karfiolu.


8.
Pri obaľovaní by sa malo cestíčko ťahať ako pavučina medzi kúskami karfiolu.


10.
A pomaly po kúskoch pridávame obalený karfiol. Ak by sme pridali veľa karfiolu naraz, olej by schladol a miesto vysmážania by sa začalo varenie.

11.
Dozlatova smažené kúsky vyberieme cedníkom ...

12.
... a necháme na servítke chladnúť.

13.
cibuľa 80 gramov • olej repkový 5 polievkových lyžíc
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.


15.
Smažíme spolu jemne dozlatova.

16.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • papriková pasta - pikantná 1 čajová lyžička • paradajkové pyré 200 gramov • sójová omáčka 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 čajová lyžička
Pridáme paradajkové pyré, ochutíme a ďalej varíme.

17.
škrob kukuričný 1 polievková lyžica • voda 100 mililitrov
Na zahustenie si rozmiešame škrob vo vode ...

18.
.. a zmes primiešame do woku. Po chvíli varenia nám omáčka zhustne a je pripravená obaliť kúsky karfiolu.

19.
Jemne premiešame s pripraveným obaleným karfiolom.

20.
cibuľka jarná 1 kus
Pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Trochu si odložíme bokom na ozdobenie pri servírovaní.

Dobrú chuť!