svetvomne.sk

Karfiol v mandžuskej omáčke

    

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cesnak4strúčiky
cibuľa80gramov
cibuľka jarná1kus
cukor kryštálový1čajová lyžička
karfiol500gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
múka hladká3polievkové lyžice
olej repkový1000mililitrov
olej repkový5polievkových lyžíc
papriková pasta - pikantná1čajová lyžička
paradajkové pyré200gramov
soľ3čajové lyžičky
sójová omáčka1polievková lyžica
voda180mililitrov
zázvor koreň10gramov
škrob kukuričný6polievkových lyžíc

1. 

karfiol 500 gramov

Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Karfiol uvaríme v primeranom množstve slanej vody 5 minút.

3. 

Karfiol scedíme a necháme vychladnúť.

4. 

škrob kukuričný 3 polievkové lyžice  múka hladká 3 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička

Zmiešame si suché ingrediencie na cestíčko.

5. 

voda 80 mililitrov

Pridáme vodu a vymiešame dohladka.

6. 

Do cestíčka jemne primiešame ružičky karfiolu.

7. 

škrob kukuričný 2 polievkové lyžice

Pridáme ešte trochu škrobu.

8. 

Pri obaľovaní by sa malo cestíčko ťahať ako pavučina medzi kúskami karfiolu.

9. 

olej repkový 1000 mililitrov

V hrnci si rozpálime olej.

10. 

A pomaly po kúskoch pridávame obalený karfiol. Ak by sme pridali veľa karfiolu naraz, olej by schladol a miesto vysmážania by sa začalo varenie.

11. 

Dozlatova smažené kúsky vyberieme cedníkom ...

12. 

... a necháme na servítke chladnúť.

13. 

cibuľa 80 gramov  olej repkový 5 polievkových lyžíc

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

14. 

cesnak 4 strúčiky  zázvor koreň 10 gramov

Pridáme najemno nakrájaný cesnak a zázvor.

15. 

Smažíme spolu jemne dozlatova.

16. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  papriková pasta - pikantná 1 čajová lyžička  paradajkové pyré 200 gramov  sójová omáčka 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Pridáme paradajkové pyré, ochutíme a ďalej varíme.

17. 

škrob kukuričný 1 polievková lyžica  voda 100 mililitrov

Na zahustenie si rozmiešame škrob vo vode ...

18. 

.. a zmes primiešame do woku. Po chvíli varenia nám omáčka zhustne a je pripravená obaliť kúsky karfiolu.

19. 

Jemne premiešame s pripraveným obaleným karfiolom.

20. 

cibuľka jarná 1 kus

Pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Trochu si odložíme bokom na ozdobenie pri servírovaní.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť