svetvomne.sk

Šampiňóny s brokolicou v ustricovej omáčke

Chutný bezmäsitý pokrm plný zdraviu prospešných látok.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Brokolica500gramov
Korenie chilli½čajovej lyžičky
Olej olivový30mililitrov
Soľg
Ustricová omáčka80mililitrov
Zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)250gramov
Šampiňóny350gramov

1. Príprava zeleniny

brokolica 500 g  zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 250 g  soľ

Brokolicu umyjeme a 10 minút upravíme v pare do mäkka. Hrášok, mrkvu a kukuricu 8 minút povaríme v slanej vode.

Príprava zeleniny

2. Príprava šampiňónov

šampiňóny 350 g  olej olivový 30 ml

Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olej a šampiňóny v ňom prudko opečieme.

Príprava šampiňónov

3. 

korenie chilli ½ ČL

K šampiňónom pridáme korenie, môžeme ich trochu podliať vývarom z brokolice a 5 minút ich podusíme.

4. Primiešanie zeleniny

ustricová omáčka 80 ml  soľ

K šampiňónom pridáme mrkvu, hrášok, kukuricu a na jemnejšie pokrájanú uvarenú brokolicu. Všetko spolu premiešame, pridáme ustricovú omáčku a podľa potreby osolíme.

Primiešanie zeleniny

5. Podávame

Podávame s dlhozrnnou ryžou.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť