Šampiňóny s brokolicou v ustricovej omáčke
Chutný bezmäsitý pokrm plný zdraviu prospešných látok.
recept,fotorecept,brokolica,šampiňóny,ustricová omáčka,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 500 | gramov | |
korenie chilli | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
soľ | 0 | ||
ustricová omáčka | 80 | mililitrov | |
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) | 250 | gramov | |
šampiňóny | 350 | gramov |
Recept
1. Príprava zeleniny
brokolica 500 gramov • zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 250 gramov • soľ
Brokolicu umyjeme a 10 minút upravíme v pare do mäkka. Hrášok, mrkvu a kukuricu 8 minút povaríme v slanej vode.
2. Príprava šampiňónov
šampiňóny 350 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olej a šampiňóny v ňom prudko opečieme.
3.
korenie chilli ½ čajovej lyžičky
K šampiňónom pridáme korenie, môžeme ich trochu podliať vývarom z brokolice a 5 minút ich podusíme.
4. Primiešanie zeleniny
ustricová omáčka 80 mililitrov • soľ
K šampiňónom pridáme mrkvu, hrášok, kukuricu a na jemnejšie pokrájanú uvarenú brokolicu. Všetko spolu premiešame, pridáme ustricovú omáčku a podľa potreby osolíme.
5. Podávame
Podávame s dlhozrnnou ryžou.
Dobrú chuť!