svetvomne.sk

Šampiňóny s brokolicou v ustricovej omáčke

    

Chutný bezmäsitý pokrm plný zdraviu prospešných látok.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
brokolica500gramov
korenie chilli½čajovej lyžičky
olej olivový30mililitrov
soľ0
ustricová omáčka80mililitrov
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)250gramov
šampiňóny350gramov

1. Príprava zeleniny

brokolica 500 gramov  zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 250 gramov  soľ

Brokolicu umyjeme a 10 minút upravíme v pare do mäkka. Hrášok, mrkvu a kukuricu 8 minút povaríme v slanej vode.

Príprava zeleniny

2. Príprava šampiňónov

šampiňóny 350 gramov  olej olivový 30 mililitrov

Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olej a šampiňóny v ňom prudko opečieme.

Príprava šampiňónov

3. 

korenie chilli ½ čajovej lyžičky

K šampiňónom pridáme korenie, môžeme ich trochu podliať vývarom z brokolice a 5 minút ich podusíme.

4. Primiešanie zeleniny

ustricová omáčka 80 mililitrov  soľ

K šampiňónom pridáme mrkvu, hrášok, kukuricu a na jemnejšie pokrájanú uvarenú brokolicu. Všetko spolu premiešame, pridáme ustricovú omáčku a podľa potreby osolíme.

Primiešanie zeleniny

5. Podávame

Podávame s dlhozrnnou ryžou.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť