svetvomne.sk

Grilované marinované tofu

    

Tofu marinované v jednoduchej marináde opečené na grilovacej panvici s mrkvou, hubami, bambusovými výhonkami a ryžovými rezancami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
huby sušené čínska zmes20gramov
mrkva250gramov
olej olivový4polievkové lyžice
olej sezamový2polievkové lyžice
olej slnečnicový2polievkové lyžice
olej tekvicový2polievkové lyžice
ryžové rezance300gramov
soľ-
sterilizované bambusové výhonky150gramov
sójová omáčka2polievkové lyžice
sójová omáčka40mililitrov
tofu biele360gramov
voda400mililitrov
šampiňóny300gramov
škrob kukuričný15gramov

1. Príprava tofu

tofu biele 360 gramov  sójová omáčka 1 polievková lyžica  olej sezamový 1 polievková lyžica  olej tekvicový 1 polievková lyžica  olej olivový 1 polievková lyžica

Tofu nakrájame na plátky. Polovicu rozložíme do hlbokého taniera a pokvapkáme omáčkou a olejmi.

Príprava tofu

2. 

sójová omáčka 1 polievková lyžica  olej sezamový 1 polievková lyžica  olej tekvicový 1 polievková lyžica  olej olivový 1 polievková lyžica

Na prvú vrstvu pokladáme druhú polovicu tofu a opäť pokvapkáme omáčkou a olejmi. Zakryjeme a necháme do druhého dňa marinovať.

3. Grilovanie

Grilovaciu panvicu nahrejeme a poukladáme do nej plátky tofu. Z oboch strán grilujeme do hneda.

Grilovanie

4. Príprava zeleniny

huby sušené čínska zmes 20 gramov  mrkva 250 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice

Sušené huby umyjeme a namočíme do vody. Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Tofu vyberieme z panvice a vložíme do nej mrkvu so scedenými hubami. Pokvapkáme olejom a zakryjeme. 5 minút podusíme.

Príprava zeleniny

5. 

šampiňóny 300 gramov

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky, pridáme ich k mrkve a ďalej všetko spolu 5 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

voda 400 mililitrov  sójová omáčka 40 mililitrov  škrob kukuričný 15 gramov

Vo vode rozmiešame sójovú omáčku so škrobom ...

7. 

sterilizované bambusové výhonky 150 gramov

... zalejeme zeleninu s hubami, pridáme scedené bambusové výhonky, premiešame a 5 minút povaríme.

8. 

Na zeleninu poukladáme tofu a pod pokrievkou necháme všetko spolu prehriať.

9. Príprava ryžových rezancov

ryžové rezance 300 gramov

Rezance vložíme do hlbokého hrnca a zalejeme studenou vodou. Necháme 10 minút napučať.

Príprava ryžových rezancov

10. 

soľ

Studenú vodu scedíme, pridáme soľ a rezance zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť dve minúty, scedíme a prepláchneme studenou vodou aby sa spolu nezlepili.

11. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Zmäknuté rezance môžeme rýchlo osmažiť na woku (2 minúty) s trochou oleja.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť