svetvomne.sk

Grilované marinované tofu

Tofu marinované v jednoduchej marináde opečené na grilovacej panvici s mrkvou, hubami, bambusovými výhonkami a ryžovými rezancami.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Huby sušené čínska zmes20gramov
Mrkva250gramov
Olej olivový4polievkové lyžice
Olej sezamový2polievkové lyžice
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Olej tekvicový2polievkové lyžice
Ryžové rezance300gramov
Soľ
Sterilizované bambusové výhonky150gramov
Sójová omáčka2polievkové lyžice
Sójová omáčka40mililitrov
Tofu biele360gramov
Voda400mililitrov
Šampiňóny300gramov
Škrob kukuričný15gramov

1. Príprava tofu

tofu biele 360 g  sójová omáčka 1 PL  olej sezamový 1 PL  olej tekvicový 1 PL  olej olivový 1 PL

Tofu nakrájame na plátky. Polovicu rozložíme do hlbokého taniera a pokvapkáme omáčkou a olejmi.

Príprava tofu

2. 

sójová omáčka 1 PL  olej sezamový 1 PL  olej tekvicový 1 PL  olej olivový 1 PL

Na prvú vrstvu pokladáme druhú polovicu tofu a opäť pokvapkáme omáčkou a olejmi. Zakryjeme a necháme do druhého dňa marinovať.

3. Grilovanie

Grilovaciu panvicu nahrejeme a poukladáme do nej plátky tofu. Z oboch strán grilujeme do hneda.

Grilovanie

4. Príprava zeleniny

huby sušené čínska zmes 20 g  mrkva 250 g  olej olivový 2 PL

Sušené huby umyjeme a namočíme do vody. Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Tofu vyberieme z panvice a vložíme do nej mrkvu so scedenými hubami. Pokvapkáme olejom a zakryjeme. 5 minút podusíme.

Príprava zeleniny

5. 

šampiňóny 300 g

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky, pridáme ich k mrkve a ďalej všetko spolu 5 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

voda 400 ml  sójová omáčka 40 ml  škrob kukuričný 15 g

Vo vode rozmiešame sójovú omáčku so škrobom ...

7. 

sterilizované bambusové výhonky 150 g

... zalejeme zeleninu s hubami, pridáme scedené bambusové výhonky, premiešame a 5 minút povaríme.

8. 

Na zeleninu poukladáme tofu a pod pokrievkou necháme všetko spolu prehriať.

9. Príprava ryžových rezancov

ryžové rezance 300 g

Rezance vložíme do hlbokého hrnca a zalejeme studenou vodou. Necháme 10 minút napučať.

Príprava ryžových rezancov

10. 

soľ

Studenú vodu scedíme, pridáme soľ a rezance zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť dve minúty, scedíme a prepláchneme studenou vodou aby sa spolu nezlepili.

11. 

olej slnečnicový 2 PL

Zmäknuté rezance môžeme rýchlo osmažiť na woku (2 minúty) s trochou oleja.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť