svetvomne.sk

Tofu v šošovicovej omáčke

Tofu v šošovicovej omáčke

    

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

tofu biele 500 gramov

Tofu nakrájame na kocky a mierne opražíme z každej strany.

2. 

cibuľa 250 gramov  olej repkový 3 polievkové lyžice  bobkový list 2 kusy  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  1 čajová lyžička

Cibuľu nakrájame nahrubo a orestujeme do sklovita na oleji. Dochutíme korením.

3. 

múka polohrubá 2 polievkové lyžice  voda 300 mililitrov

Cibuľu poprášime múkou a dobre premiešame. Podlejeme trochou vody, aby nám vznikla riedka kaša.

4. 

paradajkový pretlak 400 mililitrov  paradajky sterilizované 400 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Postupne vmiešame paradajkový pretlak a nadrobno nasekané sterilizované paradajjky.

5. 

šošovica sterilizovaná 400 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Šošovicu vyklopíme z konzervy do sitka a dobre prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom šošovicu pridáme do omáčky.

6. 

Do hotovej omáčky pridáme orestované kúsky tofu.

7. 

Spolu povaríme 10 minút za stáleho miešania.

Dobrú chuť!

bobkový list2kusy
cibuľa250gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
korenie rímska rasca mletá 1čajová lyžička
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
múka polohrubá2polievkové lyžice
olej repkový3polievkové lyžice
paradajkový pretlak400mililitrov
paradajky sterilizované400gramov
soľ½čajovej lyžičky
tofu biele500gramov
voda300mililitrov
šošovica sterilizovaná400gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť