Tofu v šošovicovej omáčke
Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.
recept,fotorecept,tofu biele,paradajkový pretlak,šošovica sterilizovaná,paradajky sterilizované,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Vietnamská kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Vietnamská kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Bezlaktózové › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Vietnamská kuchyňa › Ázijská kuchyňa ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cibuľa | 250 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
korenie rímska rasca mletá | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 400 | mililitrov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tofu biele | 500 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov | |
šošovica sterilizovaná | 400 | gramov |
Recept
2.
cibuľa 250 gramov • olej repkový 3 polievkové lyžice • bobkový list 2 kusy • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá 1 čajová lyžička
Cibuľu nakrájame nahrubo a orestujeme do sklovita na oleji. Dochutíme korením.
3.
múka polohrubá 2 polievkové lyžice • voda 300 mililitrov
Cibuľu poprášime múkou a dobre premiešame. Podlejeme trochou vody, aby nám vznikla riedka kaša.
4.
paradajkový pretlak 400 mililitrov • paradajky sterilizované 400 gramov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Postupne vmiešame paradajkový pretlak a nadrobno nasekané sterilizované paradajjky.
5.
šošovica sterilizovaná 400 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Šošovicu vyklopíme z konzervy do sitka a dobre prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom šošovicu pridáme do omáčky.
6.
Do hotovej omáčky pridáme orestované kúsky tofu.
7.
Spolu povaríme 10 minút za stáleho miešania.
Dobrú chuť!