Tofu v šošovicovej omáčke
Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.
recept,fotorecept,tofu biele,paradajkový pretlak,šošovica sterilizovaná,paradajky sterilizované,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Vietnamská kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Vietnamská kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Bezlaktózové Vegánske recepty Vegetariánske recepty Vietnamská kuchyňa Ázijská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cibuľa | 250 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
korenie rímska rasca mletá | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 400 | mililitrov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tofu biele | 500 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov | |
šošovica sterilizovaná | 400 | gramov |
Recept
2.
cibuľa 250 gramov • olej repkový 3 polievkové lyžice • bobkový list 2 kusy • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá 1 čajová lyžička
Cibuľu nakrájame nahrubo a orestujeme do sklovita na oleji. Dochutíme korením.
3.
múka polohrubá 2 polievkové lyžice • voda 300 mililitrov
Cibuľu poprášime múkou a dobre premiešame. Podlejeme trochou vody, aby nám vznikla riedka kaša.
4.
paradajkový pretlak 400 mililitrov • paradajky sterilizované 400 gramov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Postupne vmiešame paradajkový pretlak a nadrobno nasekané sterilizované paradajjky.
5.
šošovica sterilizovaná 400 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Šošovicu vyklopíme z konzervy do sitka a dobre prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom šošovicu pridáme do omáčky.
6.
Do hotovej omáčky pridáme orestované kúsky tofu.
7.
Spolu povaríme 10 minút za stáleho miešania.
Dobrú chuť!