svetvomne.sk

Tofu v šošovicovej omáčke

    

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cibuľa250gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
korenie rímska rasca mletá 1čajová lyžička
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
múka polohrubá2polievkové lyžice
olej repkový3polievkové lyžice
paradajkový pretlak400mililitrov
paradajky sterilizované400gramov
soľ½čajovej lyžičky
tofu biele500gramov
voda300mililitrov
šošovica sterilizovaná400gramov

1. 

tofu biele 500 gramov

Tofu nakrájame na kocky a mierne opražíme z každej strany.

2. 

cibuľa 250 gramov  olej repkový 3 polievkové lyžice  bobkový list 2 kusy  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  1 čajová lyžička

Cibuľu nakrájame nahrubo a orestujeme do sklovita na oleji. Dochutíme korením.

3. 

múka polohrubá 2 polievkové lyžice  voda 300 mililitrov

Cibuľu poprášime múkou a dobre premiešame. Podlejeme trochou vody, aby nám vznikla riedka kaša.

4. 

paradajkový pretlak 400 mililitrov  paradajky sterilizované 400 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Postupne vmiešame paradajkový pretlak a nadrobno nasekané sterilizované paradajjky.

5. 

šošovica sterilizovaná 400 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Šošovicu vyklopíme z konzervy do sitka a dobre prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom šošovicu pridáme do omáčky.

6. 

Do hotovej omáčky pridáme orestované kúsky tofu.

7. 

Spolu povaríme 10 minút za stáleho miešania.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť