svetvomne.sk

Tofu s fazuľou

     

Recept na tofu s fazuľou v paradajkovej omáčke s indickým korením. Podávame s ryžou, čerstvou zeleninou, alebo samostatne.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa100gramov
Citrónová šťava1polievková lyžica
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Fazuľa biela v paradajkovej omáčke400gramov
Korenie garam masala1čajová lyžička
Korenie rímska rasca mletá 1čajová lyžička
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Ocot1polievková lyžica
Olej kokosový2polievkové lyžice
Paprika červená100gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Sójová omáčka2polievkové lyžice
Tofu biele360gramov

1. 

cibuľa 100 g  olej kokosový 2 PL

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

tofu biele 360 g

Tofu nakrájame na menšie kocky a pridáme smažiť k cibuli.

3. 

korenie rímska rasca mletá  1 ČL  korenie Garam masala 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Posypeme rovnomerne korením, pokračujeme v smažení a občas premiešavame.

4. 

paprika červená 100 g

Pridáme nakrájanú papriku.

5. 

sójová omáčka 2 PL  citrónová šťava 1 PL

Pridáme sójovú omáčku a citrónovú šťavu. Premiešame aby sa kocky tofu obalili a necháme zvyšnú tekutinu vyvariť.

6. 

fazuľa biela v paradajkovej omáčke 400 g  ocot 1 PL  cukor kryštálový 1 PL  soľ ½ ČL

Pridáme fazule v paradajkovej omáčke. Dochutíme cukrom, octom a soľou.

7. 

Varíme a premiešavame pokiaľ sa omáčka takmer vyvarí a krásne obalí celú hmotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť