svetvomne.sk

Hubová zmes s brandy

     

Čo so sušenými hubami, ktorých nám z minulého roku zostalo veľa.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Brandy2čajové lyžičky
Cesnak3strúčiky
Cibuľa116gramov
Huby sušené50gramov
Korenie čierne mletég
Maslo30gramov
Ryža200gramov
Soľg
Voda200mililitrov
Šampiňóny300gramov

1. 

huby sušené 50 g  voda 200 ml

Sušené hríby v miske zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme zmäknúť.

2. 

cibuľa 116 g  šampiňóny 300 g

Medzitým ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Spolu s nakrájanými šampiňónmi cibuľu vysypeme do spodnej parnej nádoby.

3. 

soľ  ryža 200 g

Ryžu viackrát na sitku pod tečúcou vodou prepláchneme, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Nádobu s ryžou vložíme do druhej nádoby parného hrnca, zakryjeme.

4. 

maslo 30 g  cesnak 3 strúčiky  brandy 2 ČL  korenie čierne mleté

Huby s ryžou paríme 20 minút. Ku koncu parenia si na strednom ohni v panvici roztopíme maslo, cesnak ošúpeme, prelisujeme, vložíme do panvice spolu s odkvapkanými lesnými hubami. Pri ustavičnom miešaní zmes dusíme 4 minúty. Pridáme udusené šampiňóny, vmiešame brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť