svetvomne.sk

Karfiolová praženica

    

Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa150gramov
karfiol800gramov
maslo30gramov
olej olivový2polievkové lyžice
soľ-
soľ morská-
vajce slepačie8kusov
voda-
voda50mililitrov

1. 

karfiol 800 gramov  voda  soľ morská

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode.

2. 

Vodu zlejeme a karfiol najemno, nie na kašu, pomačkáme.

3. 

cibuľa 150 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Podlejeme trochou vody a cibuľu ešte podusíme.

4. 

Pridáme pripravený karfiol, premiešame.

5. 

vajce slepačie 8 kusov  soľ  maslo 30 gramov

Vajíčka rozbijeme do misky a rozmiešame. Pridáme ich ku karfiolu a za stáleho miešania varíme do úplného zrazenia vajec. Osolíme a vmiešame kúsok masla.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť