svetvomne.sk

Karfiolová praženica

Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cibuľa150gramov
Karfiol800gramov
Maslo30gramov
Olej olivový2polievkové lyžice
Soľ
Soľ morská
Vajce slepačie8kusov
Voda
Voda50mililitrov

1. 

karfiol 800 g  voda  soľ morská

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode.

2. 

Vodu zlejeme a karfiol najemno, nie na kašu, pomačkáme.

3. 

cibuľa 150 g  olej olivový 2 PL  voda 50 ml

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Podlejeme trochou vody a cibuľu ešte podusíme.

4. 

Pridáme pripravený karfiol, premiešame.

5. 

vajce slepačie 8 ks  soľ  maslo 30 g

Vajíčka rozbijeme do misky a rozmiešame. Pridáme ich ku karfiolu a za stáleho miešania varíme do úplného zrazenia vajec. Osolíme a vmiešame kúsok masla.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť