Zapekaný karfiol s parmezánom

Rýchla ľahká večera. Môžeme podávať ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovou prílohou.
recept,fotorecept,karfiol,syr Parmezán,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 400 116 | gramov kcal | |
maslo | 40 294 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ himalájska ružová | ½ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
syr Parmezán | 40 157 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
karfiol 400 gramov • voda • soľ
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a v slanej vode 10-15 minút povaríme. Scedíme a necháme vychladiť.

2.
vajce slepačie 4 kusy • syr Parmezán 40 gramov • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky
Parmezán nastrúhame a rozmiešame s vajíčkami. Osolíme.

3.
maslo 40 gramov
Karfiol rozložíme na dno zapekacej misy nahrubo vymastenej maslom. Zalejeme vajíčkami so syrom.

4.
V horúcej rúre zapečieme.

Dobrú chuť!